Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Тереза Мей: Край на ...
Тереза Мей: Край на свободното движение след Брекзит, пускаме с приоритет висококвалифицирани имигранти

Тереза Мей: Край на свободното движение след Брекзит, пускаме с приоритет висококвалифицирани имигрантиСлед излизането си от ЕС Великобритания ще отдава приоритет на висококвалифицираните имигранти, независимо от коя страна идват, заяви вчера премиерът Тереза Мей.

"Когато ние напуснем (Европейския съюз), ще въведем система за имиграция, която веднъж завинаги ще сложи край на свободното движение" на европейските граждани в Обединеното кралство, заяви Мей в комюнике, цитирано от БТА.

"Това ще бъде система, базирана на квалификациите на работниците, а не на произхода им. Тази система ще бъде обърната към целия свят и ще привлича хора с такива професионални умения, каквито са ни необходими", добавя британският премиер. По думите ѝ новата система ще позволи да се съкрати броят на нискоквалифицираните имигранти и ще помогне на Великобритания да намали имиграцията до устойчиви равнища. 

Тереза Мей ще опише подробно новата система в реч, която ще произнесе утре на конгреса на Консервативната партия в Бирмингам.

 

Източник: https://offnews.bg/


77624