Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Тези ни управляват* ...
Тези ни управляват* >> Бисер на министър Радев: Ние не мислим, а действаме

Тези ни управляват* >> Бисер на министър Радев: Ние не мислим, а действаме„Ние не мислим, а действаме. Кръгът се затяга около тях и се надяваме, че не са успели да минат границата“, каза вътрешният министър Валентин Радев. По думите му Пелов е щял да избяга още миналата година, но благодарение на подадения сигнал тогава, бягството му е предотвратено.

Радев коментира, че историята с чистачката, която е гонила двамата затворници, не е такава, каквато я описват. "Тя не знае какво се случва и е тичала по пътя, отивала е да види какво става, но всъщност ги е преследвал друг колега от социалната служба“, казва още Радев пред Нова телевизия.

Двамата престъпници са заплашили надзирателите с огнестрелно оръжие и нож. „Следствието ще покаже как е внесен пистолетът. Изследваме всички детайли и ще разберем как е станало“, допълва министърът. Той не потвърди, че има данни за замесен служител, който работи в затвора, но коментира, че корупцията би намаляла, ако има качествени кадри и по-високи заплати за надзирателите. „Фактът, че цифрата на избягалите от затвора се увеличава, е свързан с мотивацията на работещите там.“

Има подозрения, че синът на Владимир Пелов е помогнал на баща си при бягството. Съдейки по психопрофила на избягалите министърът смята, че двамата не са заедно, а се движат поотделно. "Това са закоравели престъпици, които няма какво да губят", казва Радев. Затова призовава всеки, който ги забележи да подаде сигнал до полицията.

"Случаят е драстичен. Двамата са много опасни и при това въоръжени", казва Радев. Той не смята, че Цецка Цачева трябва подаде оставката си като министър на правосъдието, а че съдебната система има нужда от реформа. 
.
*Заглавието е променено от редакцията
.
Източник: https://frognews.bg/

58527