Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Ти да видиш?! Пелов ...
Ти да видиш?! Пелов се движел с брада и суичър - затова не го хванали 2 месеца

Ти да видиш?! Пелов се движел с брада и суичър - затова не го хванали 2 месеца"Направили сме всичко възможно да си свършим работата. Пелов не се е придвижвал свободно - той се е движил с изменен външен вид, маскиран."

Това каза днес директорът на областната полиция Георги Григоров на брифинг по повод убийството на избягалия на 3 април от Централния софийски затвор супер опасен престъпник, който се оказа, че си е бил в родния Ботевград.

"Предполагаме от снощи, че се е движил по коритото на реката – то е тъмно, неосветено и обрасло в храсти. И има голяма вероятност той да е излязъл от коритото на реката", допълни Григоров на пресконференцията, която буквално се превърна в канонада от въпроси: как така издирваният Пелов си е в родния град и никой не го намира от бягството му от затвора на 3 април.

Да не говорим, че през това време той успя да напише писмо до президента, парламента, правителството, омбудсмана и пр. - чрез bTV, подадено от София на 17 май.

За да илюстрират тежестта на оперативната ситуация ръководителите на ОДМВР и Окръжна прокуратура казаха, че серийният убиец освен брадата ходел със суичър и шапка отгоре. А на въпроса - щом са знаели, че е с брада и суичър, защо все пак не са го хванали, отговориха, че от снощи са научили че изглежда така.

Георги Григоров потвърди, че на 2 юни за последно е имало сигнал за Пелов. Тогава са проверени няколко адреса. Обаче подобни сигнали за смятания за изключително опасен психопат имало "по 10-15 на ден". Директорът на полицията на областта отказа да отговори на журналистически въпрос - вярно ли е, че в РПУ-Ботевград има тежък недостиг (недокомплект) на кадри, като каза, че това не е тема на днешния брифинг.

Иначе снощи по сигнал, дошъл на тел. 112 след 23 ч на място до Историческия музей в града са намерени убитият Пелов - което вече е доказано и дактилоскопски, - и Марио Панчев-Дебелия. До двамата имало общо 3 пистолета - един в тревата, един до трупа на затворника и един в чантичката на Пелов. Авторството - кой с кое е стрелял, тепърва ще се установява, каза говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова на въпрос на Клуб Z.

Въпреки че са разпитани 7 свидетели, те са по-далечни: на мястото в момента не е имало никого. Марио Панчев пък е в изключително тежко състояние в "Пирогов" и е абсурдно в момента да даде обяснения. Той е получил 2 наранявания.

В самия Пелов има 3 попадения - едно в лицето и 2 в крака. На място са открити 7 гилзи.

Смята се, че причина за стрелбата са неуредени финансови отношения между двамата бивши приятели и "бизнес партньори". Шефът на полицията Григоров отказа да ни отговори - дали Пелов си е търсил стари "борчове", които му трябват за живота на свобода, и дали е замесена жена.

 

Източник: http://clubz.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Смъртоносна стрелба - мъж е убит в Ботевград, твърди се, че е затворникът Пелов

 Полицията идва! Моля, престъпниците да чакат на адрес!

Писмото... на техния позор!

Внимание! Милицията идва!

Една чистачка срещу цялата държава, която отдавна се срути...


65231