Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ТИР пламна срещу пак...
ТИР пламна срещу пакета

ТИР пламна срещу пакета "Мобилност". Превозвачи: Така гори бизнесът ни!Превозвачи зрелищно запалиха тежкотоварен камион до Кукленско шосе в Пловдив в знак на протест срещу гласуването на пакета "Мобилност" в Европарламента днес. Акцията цели да покаже, че ако бъде приета новата регулация, това ще унищожи транспортния бизнес у нас.

Камионът, облепен с протестни лозунги срещу пакета "Мобилност", лумна точно в 12 часа. На третата минута пожарната дойде и потуши пламъците.  Опожареният камион отдавна е бракуван и е пожертван от фирма, член на съюза.

 

Онимка: Plovdiv24

 

 

Онимка: Plovdiv24

 

Протестът с ритуалното палене бе подкрепени от над 100 души от бранша, които надуха свирки и разпънаха плакати с апели "ЕС, не убивай транспорта в България!, "Има ли място за БГ бизнеса в ЕС", "Не на дискриминацията!" "Европа на две скорости - заден ход за България".

 

Онимка: Plovdiv24

 

Това е поредният протест на превозвачите след мащабните акции пред сградите на ЕП в Брюксел и Страсбург, като днешното запалване на камиона превозвачите определят като "крайна мярка на протест срещу гласуването на пакета "Мобилност" от отиващия си Европейски парламент".

 

Решението за днешната акция беше взето късно снощи от УС на Съюза на международните превозвачи. Протестът се реализира в Пловдив, защото в момента градът е Европейска столица на културата и защото тук е центърът на най-големите логистични бази в транспортния бизнес. В Пловдив има представители на превозвачески фирми от цялата страна.

Пакетът "Мобилност", който засяга стотици български превозвачи, днес отново влизе на гласуване в пленарна зала. Европейският парламент в Брюксел ще гласува новите правила на първо четене. Вчера българските депутати се опитаха да извадят точката от дневния ред, но не успяха. Пакетът "Мобилност", който засяга стотици български превозвачи, днес отново влезе на гласуване в пленарна зала. Вчера българските депутати се опитаха да извадят точката от дневния ред, но не успяха. 

Пакет "Мобилност" предвижда по-високи командировъчни за шофьорите, както и камионът и шофьорът да се връщат в страната на произход на всеки четири седмици.

 

Източник: https://dnes.dir.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Пакетът ”Мобилност” пак влиза за разглеждане в Транспортната комисия на ЕП

Да изтрезнеем от пиянството “пакет Мобилност”

Елена Йончева: Борисов предаде българските превозвачи два пъти и то категорично

Край: Загубихме битката за пакета "Мобилност", ЕП утре го приема (Видео)

Българските превозвачи ще изгорят ТИР като крайна мярка на протест срещу Мобилен пакет 1

 


95105