Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Той бърза предизборн...
Той бърза предизборно, а хората измират по некачествените пътища! >> Борисов:

Той бърза предизборно, а хората измират по некачествените пътища! >> Борисов: "Хемус" я правим ударно, каквото съм обещал, ще го изпълня"Как дойдохме? С колите. Нали асфалтът не се ядал?", обяви премиерът 

"Завод след завод откриваме. В мечтите на БСП това се нарича индустриализация. БСП ги мързи, не ходят на работа. Да ги оставим да заробят държавата? Аз само показвам направеното", коментира той обвиненията на левицата, че участва в кампанията

"Правим "Хемус" ударно, проектираме пътя Русе-Бяла, което съм поел като ангажимент, го правим". Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с германски бизнесмени в Русе. В късния следобед той посети Индустриалната зона на Русе в завода на "Витте Аутомотив", след като сутринта откри в модерен завод в Кърджали. 

"Решихме с колегите да дойдем и вас да ви поздравим. В днешно време трудно се взимат решения за инвестиции, а в България по два завода на ден", каза той. 

"Как дойдохме? С колите. Нали асфалтът не се ядал? "Хемус" ударно я правим, проектираме Русе - Бяла, което съм поел като ангажимент, го правим", обеща още веднъж Борисов, цитиран от ПИК. 

"Щом има такива заплати, хората ще започнат и да се връщат", коментира премиерът, когато чу какви месечни възнаграждения се дават в завода. 

"В мечтите на БСП това се нарича индустриализация. Те са в мечти", отсече той. "Седем милиона продукта на месеца? Те затова искат да правят завод в България, защото тук се правят всички части за немския автомобилен бизнес", възхити се Борисов. 

"На два милиона артикула, една рекламация, чуваш ли, Горанов", отбеляза премиерът, докато го развеждаха из производствените халета. 

"Инвеститорите идват тук и заради работниците и майсторлъка", заключи Борисов. 

От завода се похвалиха, че нямат проблем с работната ръка. 

"В Пловдив заводите дават по-добри резултати от австрийските в Австрия", постави отлична оценка на българските работници премиерът. Той посети и някои от работните точки в завода, а работниците с удоволствие му демонстрираха уменията си. 

"Благодарим ви всички, че работите така добре. Вие правите така, че да дойдат инвеститорите", каза Борисов на работничката Велина.

 

"Много са доволни от вас. Вие доволни ли сте от заплатите?", попита той други работници, които му отговориха утвърдително. 

"За десет години работи изключително добре с местната администрация, камо ли някой да му поиска рушвет", заяви Борисов пред журналистите. 

"Впечатленията ми са отлични. Благодаря на Райнер, че дойде чак от Дюселдорф. 1500 работни места, 1500 лв. средна заплата. Много важно и благодарих на работниците - на два милиона продукта само един дефект. Виждате за най-новите модели на "Мердецес" се правят ключалките тук. Неслучайно германската автомобилна индустрия се ориентира към България, защото тук се правят всичките им части", сподели впечатленията си от видяното Борисов. 

"Българската квалификация с немското качество и нашите работници - един голям поклон към тях. На приказки всички казват инвестиции, но те се правят ако има умни хора", уточни той. 

"Не се занимавайте с тях. Аз не съм шеф. Аз си откривам заводите месеци наред. БСП ги мързи, не ходят на работа. Да ги оставим да заробят държавата? Аз само показвам направеното. И Райнер потвърждава. Най-големите компании са си вложили милионите тук. Кое осигуриха те? Пътя ли направиха? Направихме "Струма", "Марица", "Тракия". В момента, в който ми даде Русе проекта, пишат Дончев и Горанов на тефтерите, защо мислите, че съм ги взел? Виждате, че високите доходи идват от работа. Това го гарантирам", коментира БСП премиерът. 

"С румънското правителство говорих. Румънците не искат втори мост над Дунав при Русе. Там има блата, трудно им е. Обещал съм - и на Свищов, и в Русе. Тези товари трябва да се движат, много натискам", заяви Борисов за новите мостове над Дунав - при Русе и Свищов. 

"На Кирково ще го направим. Това е важно за диверсификацията на газовите доставки", каза той за предстоящата първа копка на интерконекторната газова връзка с Гърция. Нещо повече - премиерът Алексис Ципрас дори търсил дата, в която да дойде и да участва в първата копка.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Гордостите на Борисов! >> България на второ място в ЕС по загинали в катастрофа

Гордостите на Борисов! Качество = 0 >> АПИ: Карайте внимателно по Околовръстното на София, дъждът е деформирал настилката

Тежък инцидент на Околовръстното в София: Кола помете и уби служител на Пътна помощ (ВИДЕО)

Жена загина в катастрофа край язовир „Цонево”

Лекарите се борят за живота на две жени, пострадали при катастрофата край Варна

Близките на загиналото бебе от катастрофата с Местан искат следствен експеримент

 

 

 

 

 

 

 

 

 


99170