Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ТОЛ системата се отл...
ТОЛ системата се отложи. А ГЕРБ Системата? (ОБНОВЕНО)

ТОЛ системата се отложи. А ГЕРБ Системата? (ОБНОВЕНО)Геройка Величкова
Информационен сайт „ДНЕС“

 

Тол системата се отлага за след местните избори. Ура! Тарифите ще се обсъждат след евровота, законът спешно ще се промени, ще се прави оценка, ще има тестове… И на есен пак с песен.

Излиза една госпожа след срещата на премиера с превозвачите и браншовите организации и възторжено рецитира: Благодарим ви г-н Борисов за разбирането, благодарим! 

А ние на какво да „благодарим“, май на това, че продължават да ни мислят за идиоти!

Искат Тол система, ама ги е страх да я въведат. Карат адвокатите да бъдат доносници, после се разкандардисват. Хайде и нови срокове за касовите апарати, защото пак се вдигна гюрултия... и какви ли не поправки на поправките и ремонти на ремонтите на всякакви закони. А номерът с малките търговци на горива?

Корекции, манипулации, врътки, преработки, отлагане във времето... И хаос, хаос в изобилие. На най-високо „управленско ниво“.

Цели министерски екипи, комисии, агенции, хиляди експерти пишат и бришат, тълкуват и консултират. Нищо! Голямо кръгло нищо в тази наша държава. Същинска елипса. Като любимата на Борисов във Варна.

И всичко може да се промени за дни, за часове дори.

Достатъчно е да изпищи някой, а Баце да се разпореди, той решава проблема - или „дава“ пари, или ако и това не мине... се „отлага“. Според ситуацията, според момента, според рейтинга..., изборите. И разбира се, според големината и влиянието на недоволстващата прослойка... 

Умува, умува Борисов и накрая изумува. Ако е много ос*рано положението Баце вади маркуча и... замива. Да се поизмие, поизмирише... пък наесен ще го мисли пак. То и тогава са два вариантите - или ще лисне една кофа вода, или малко ще забърше. Според зависи...А законите ще се променят толкова пъти, колкото е необходимо, за да се напаснат на лобито... Да му се угоди!

Да се върнем на Тол системата. 10 човека събра Борисов в МС и се „съобрази“ с техните вопли. Снимаха ги, брифинг дадоха. Човекът, хората са над всички и всичко. Така се прави, предизборно. Пък и не само. Пишман певицата ЛиЛана ще трябва да почака с парсата от 1 милиард лева годишно от тол таксите. Поне докато се види накъде духа вятърът на електоралния вот и после пак ЛиЛана...

И пак става ясно, онова което си знаем, че Цецо, Бойко и ГЕРБ искат със старите трици нови маймуни да ловят. Пробутват си морала на вездесъщи крадци, компетентността на компетентните партийци и свръх незаменимостта на недосегаемите незаменими... Отчаяно бродят из България. По „Хемус“, по села и паланки, по пазари, фабрики и детски градини. Сред народа... и за народа... Стискат очи и говорят. Напук на безобразията си. Напук на апартамените, на сметките си, на къщите си за гости, на целия си първенюшки лукс, в който се търкат в собствена самозабрава, омаяни от прокараните си лобистки закони и безпаметно крадене.

Хвалят се и се саморекламират, а нито дума за скъпотията, за доходите. Нищо не казват защо само за миналата година са емигрирали 33.000 българи, 110.000 са починали..., а едва 60.000 са се родили. Тези цифри не ги коментират, защото знаят, че те може и много по-стряскащи да са... Къде по-върви на Майдел и Габриел да говорят за дигитализацията, за успешната Европа... като начин на живот. А за България и живота тук ни стон, ни жест, ни дума...

Защото сега ГЕРБ са заети да спасяват изборите, партията си, властта си, облагите си, да бранят кметството в София, в другите големи градове... Че там са поръчките, ремонтите с големите пари.

Г-жа Фандъкова въвежда стандарти. Баш като тези на Вожда си. Така добре познатите ни високи стандарти, от които лъха само на интереси и много, много пари!!!

Софиянци трябва да махнат климатици, реклами, сателитни чинии. Да си издадат паспорти на сградите и да си оправят фасадите! Кораловото е на мода, а има и срок. И пак от Графа ще почнем. Да от този "Граф Игнатиев" с перките, с пейките, с надгробните плочи...

Браво! Това се казва размах. Със сигурност гражданите ще се справят със задачата преди Фандъкова да се е справила с ремонтите по цяла София и всичките си напълно провалени обекти.

Г-жо кмет! Учителка сте. Катастрофата и омазването ви, май с едно пребоядисване не се оправя! Дори и Бойко, и Цветан, и Елен (председателят на СОС) да хванат и баданарките, и шпаклите, и мистриите...

А тези уреди по прилягат за ползване в МС. Но не само отвън, а и отвътре. Че чак на Витоша се чуват тракащите зъби из коридорите на „Дондуков 1“. Пък и поточната линия с оставките забави темпо при Шкембе Воеводата. Чакат Кралев, Ангелкова, Влади Горанов..., все отбор юнаци на Доган... Толкова много им станаха вече жълтите картони, че всеки момент ще им покажат и червения - народния картон! Барабар с този на Бойко начело!

Всеки ден парадокси, абсурди, щети – безконечни и грозни. Както изглежда във властта всичко надолу върви... и върви, и ще отсъди най-тежките присъди и за Бойко, и за неговата партия, и за... неговите слуги.

Умилителните благодарности на браншове, трудови колективи, казанджии, футболни агитки и „случайни“ минувачи не сработват.

Днес отлагат Тол системата, от години и реформите, собствените си решения, обещанията си..., отложиха всичко, което не ги устройва.

Отложиха целия ни живот...

И да, проблемът не е в Тол системата..., а е в ГЕРБ Системата!

 

Image result for Boyko Borissov

photo of Тол таксите да са само за магистралите и първокласните пътища, за да се избегнат фалити и скъпи храни

photo of Започва тестването на тол системата

Поредна кражба на управниците! >> При певицата ЛиЛана и кипърска офшорка ще отиват милионите от тол таксите в България!

При певицата ЛиЛана и кипърска офшорка ще отиват милионите от тол таксите в България!

 

 


 

 


99632