Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Това „не е“ предизбо...
Това „не е“ предизборно мероприятие! >> Мъж към премиера: Повече от бат Бойко, никой не е направил. Борисов при проверка на Хемус: Стига, стига, тихо. Не се занимавайте с партийна работа

Това „не е“ предизборно мероприятие! >> Мъж към премиера: Повече от бат Бойко, никой не е направил. Борисов при проверка на Хемус: Стига, стига, тихо. Не се занимавайте с партийна работаТУК МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

 

 

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус".

Припомняме, през април той направи символична първа копка на новия етап от трасето - 134-километровия участък между Боаза и пътя Велико Търново - Русе. Отсечката трябва да бъде завършена до края на 2022 година. За изграждането ѝ държавата отдели 1 120 000 000 лева. Очакванията на кабинета са автомагистралата през Северна България да бъде окончателно готова през 2024 г., а пускането ѝ в експлоатация да увеличи брутния вътрешен продукт на страната с поне 10%.

Премиерът лично подкара джипа по участъка, който се строи, и коментираше това, което вижда. "На всички им е лесно, като се построи магистралата. Тогава по студиата викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугите на "Граф Игнатиев". Вижте сега колко много хора се трудят. Тук се насипва, а там се рушат скали. Тук скалата си я чукат, трошат и заминава за новото трасе. А тук вече подготвят за асфалт. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2. Приятно е така, планина, ливади и гледаш как се ражда и пораства магистралата, а в същото време държавният дълг намалява", баха част от коментарите на Бойко Борисов.

Заедно с премиера на инспекцията присъстваха министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. "Минахме сутринта и видяхме, че има видим напредък. Да сме живи и здрави, до края на 2020 година трябва да има магистрала", обяви Нанков.

"Навремето така са направили, че сега може само да се обжалва, обажалва. Всички са ви лъгали за АМ "Хемус". Снимайте сега и догодина отново ще видим какво е построено. Процесът е на строителството е необратим. На 20 дни извършвам проверки. Минимум с 10% ще се вдигне БВП като се построи магистралата", каза пред журналисти Борисов, след като приключи с инспектирането.

"Разбира се, че ще има тол система на АМ "Хемус". Тол системата е справедлива. Няма някой, който да е против тол системата. Въпросът е да стане справедливо. С тези пари ще се поддържат старите пътища. Сега правим наново всички мостове по "Хемус". Пари трябват за това", каза премиерът.

"Проверките за офшорките вече се извършват. Не ми е работа да следя избора на главен прокурор. Някой друг привиква всички магистратите и разговаря по тази тема. Питайте президента за тази тема. Аз отговарям на тази ливада след 2 години да има заводи и за инвестициите. След малко отивам към Шумен и там огромен завод ще открием. Това е моята работа. Питайте другите по тяхно време какви инвестиции е имало. Това, което построим сега, ще се ползва за следващите 50-60 години. Външният дълг е намалял с 20%. И за това лъжат. Миналата година сме върнали 2 млрд.", обяви Борисов.

Накрая граждани благодариха на Бойко Борисов за направеното. Те скандираха "Бойко, Бойко", а премиерът им отвърна "Тихо. Шъъът. Не се занимавайте с партийна работа". "Повече от бат Бойко, никой не прави. Много ви благодарим", заяви мъж, а Борисов му отговори "Стига, стига".

Учителка от Плевен благодари и на финансовият министър Горанов, че не е забравил училището, от което е тръгнал. "Благодаря ви и на двамата. Направихте много. Трябва да знаете г-н премиер, че аз много ви харесвам", заяви жената. "Повече от Влади Горанов, нали", повшегува се Борисов.

ВИДЕО

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

БСП внесе сигнал в ЦИК срещу министър-председателя Бойко Борисов

БСП настоява пред ЦИК Борисов да излезе в служебен отпуск, ако ще ръководи предизборен щаб

Той бърза предизборно, а хората измират по некачествените пътища! >> Борисов: "Хемус" я правим ударно, каквото съм обещал, ще го изпълня

Гордостите на Борисов! >> България на второ място в ЕС по загинали в катастрофа

Борисов не възнамерява да "хвърля кърпата" на властта99689