Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Това е държавата – к...
Това е държавата – кочина на измислената „европейска личност на годината“!

Това е държавата – кочина на измислената „европейска личност на годината“!НИКОЛАЙ КОЛЕВ БОСИЯ

НИКОЛАЙ КОЛЕВ БОСИЯ

 

В държавата – кочина на измислената „европейска личност на годината“. В която и президентът се сети да напише литературно писмо на Босия, вместо да излезе и да заклейми мафията, която управлява държавата – не с литературни финтифлюшки, писани му от тъпанарите около него, а с думи – куршуми!

Манол Глишев:

„А ето я и дребната случка.

Днес в осем и половина сутринта бяхме зад Народното събрание, за да изразим съпричастността си с Кольо Босия срещу корупцията в транспортното министерство и да поискаме #оставка на Ивайло Московски. Полицията, в лицето на някой си г-н Андон Андонов, поиска да се разкараме. Не го направихме. Изнесоха си ни по всички правила на полицейщината и някак се оказа, че самият Кольо Босия, който случайно е на 67 години, диабетик, плюс от три седмици гладуващ, беше наранен от някой невнимателен и тъп полицай. По ръцете на Кольо имаше кръв; всеки, който го познава, знае защо той е Босия и колко крехко е здравето му, за разлика от волята.

В момента, в който се развикахме, че полицията пак се е оляла, споменатият Андонов дойде при мен и много любезно ме попита дали някой от нас има нужда от медицинска помощ, защото, цитирам: „задължение на полицията след употреба на сила е да се погрижи за нуждаещите се от лекарско внимание“. Бил съм на много протести, отнесъл съм няколко стоп-ритника и за първи път чувам за такова задължение и такава загриженост. Явно Андонов искаше да демонстрира колко мила е днешната полиция и как не бие (за разлика от вчерашната).

Казах на Андонов да не пита мен, а да иде да погледне ръцете на Босия. Внезапно интересът на полицейския началник към здравето на протестиращите рязко намаля. Идеята му съвършено видимо беше демонстративно да си съдействаме с него и да поискаме помощ чрез полицията, за да си направи тя малко PR на гърба на Босия. Нещо, което никой почтен човек не би приел.

Доколкото знам, Босия напусна протеста в инвалидна количка, защото беше крайно изтощен. Надявам се престараването на родната полиция да не е довела до нови сътресения в бездруго увреденото му здраве.

Между другото, ще припомня, че транспортният министър Ивайло Московски, срещу когото протестираме, е убиец.“

Afera.bg

 

Вижте и други материали по темата:

Раниха Босия, който гасне, жива верига пред парламента в негова подкрепа

Напрежение пред парламента, поддръжници на Босия във вериги

Напрежение пред парламента, поддръжници на Босия във вериги

Защо гладува Босия?!?

Денят на протестите приключи с Босия

И Стара Загора подкрепи гладната стачка на Босия

Правозащитникът Николай Колев-Босия пред сайта на "ДНЕС": Управляват ни криминално проявени хора

За кравата Пенка проглушихме света. За Босия – мълчание. Това общество не заслужава Босия. То заслужава крава – и в новините, и като съдба.

Ако има нещо по-тъжно от това, че пред очите ни умира човек, протестиращ срещу мафията, това е, че няма народ! Има рая, която не смее да гъкне!

Пиар* >> Ивайло Московски разговаря с Босия, покани го на среща

Как умират народите

Гаснещият Кольо Босия дава документи за корупция на депутати

Управляват ни хора, които не е трябвало да се раждат

"Родните" депутати* >> Замериха Чуколов с яйце, той псува каруцарски (ВИДЕО)

Трета седмица Босия с гладна стачка, иска оставката на Московски за „организирани престъпни групи“ от министъра!

 

68542