Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Това е новият „Костинброд“! На Цветанов вече дори не му трябват „фалшиви бюлетини“, направо ще си купи избирателните комисии.

Това е новият „Костинброд“! На Цветанов вече дори не му трябват „фалшиви бюлетини“, направо ще си купи избирателните комисии.„Костинбродската афера” никога не е била фалшива новина. Това е зловеща реалност, която посяга на най-важното условие на свободата и демокрацията – правото на свободен избор на гражданите кой да управлява от наше име обществените дела и общите ни ресурси.

Не случайно един премиер не спира да говори “аз дадох…,аз направих…” с нашите пари.

Защо Борисов се страхува от “нов Костинброд”? Нима има поне една останала свободна телевизия или журналист “с топки”, който да посмее да разобличи, както направих аз през 2013 година, изборните измами на ГЕРБ? Няма, разбира се.

За последните шест години задкулисните ментори на властта се погрижиха всички медии да бъдат в техен плен. Отдавна журналист в България стана синоним на “баджак”.

Но дали Борисов не се опитва да бъде крадецът, който вика “Дръжте крадеца”!? В случая Цветанов. Нали самият лидер на ГЕРБ заплаши подчинения си Цветанов и то през Панорама, че ще реши съдбата му на 26 май! От резултата в урните зависи дали Цветанов ще се прости с главата си и с частния си асансьор. Това е самата истина.

С последните промени в Изборния кодекс, срещу които реагира единствено президентът Радев, но не и БСП и Нинова, ГЕРБ и техните подлоги ВМРО и Марешки получиха пълен контрол върху ЦИК и върху избирателните секции. Тук ще се случат големите измами при преброяването на бюлетините на 26 май. Ние от опозицията ще бием всички рекорди по недействителни бюлетини или направо ще ни задраскат резултата по протоколите, а ГЕРБ и слугите им ще си вдигат резултата за наша сметка.

На Цветанов вече дори не му трябват “фалшиви бюлетини”. Той направо ще си купи избирателните комисии, а никой няма да брои след тях чувалите. Това ще бъде новият Костинброд. Това очаквам аз и затова Борисов ви готви. Докато ГЕРБ пишат законите и Цветанов брои бюлетините – схемата “Костинброд” ще гарантира изборните “победи”. Благодарение на умрялото гражданско общество вече няма медии или журналисти, които да се противопоставят. Ниската избирателна активност, гарантирана от отвратения електорат, работи точно за това.

Николай Бареков

 

 

Източник:http://afera.bg/


100076