Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Трафик и лоша инфрас...
Трафик и лоша инфраструктура най-много мъчат гражданите на Кърджали

Трафик и лоша инфраструктура най-много мъчат гражданите на КърджалиОбщо 1116 граждани на Кърджали се включиха в допитването на ГД „ДНЕС“, в партньорство с в. „Нов живот“, в рамките на инициативата „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община“.

Анкетата се осъществяваше в електронен и в хартиен вариант, а всеки участник имаше право да избере до 4 най-важни според него проблеми в община Кърджали, затова процентите надхвърлят 100.

Според болшинството от анкетираните (43%), проблем №1 на Община Кърджали е интензивният трафик и липсата на обходен път. На второ място кърджалийци са поставили дупките по улиците и тротоарите (35%), а на трето – високата безработица (23%). Следват проблемите с бездомните кучета (22%), чистотата и озеленяването (14,5%), неправилното паркиране (14%), липсата на кино в областния град (8%) и недостатъчния брой детски площадки и места за отдих (6%).

Приравнени към 100%, резултатите от допитването са следните:

  1. 26% - Интензивен трафик
  2. 21% - Дупки по улиците и тротоарите
  3. 14% - Висока безработица
  4. 13% - Бездомни кучета
  5.  9% - Чистота и озеленяване
  6.  8% - Неправилно паркиране
  7.  5% - Липса на кино в областния град
  8.  4% - Недостатъчно детски площадки и места за отдих

Предстои след избора на нов кмет на общината, през м. ноември т.г. „ДНЕС“-Кърджали и в. „Нов живот“ да организират срещи с всички институции, от които зависи решаването на поставените от гражданите проблеми, вкл. кмета на общината, местния омбудсман, председателя на Общинския съвет и Областния управител.


6588