Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Трима от кандидатите...
Трима от кандидатите за кметове на Видин не се явиха днес на подписването на споразумение за политическа толерантност

Трима от кандидатите за кметове на Видин не се явиха днес на подписването на споразумение за политическа толерантностВидин, 28 септември /Валери Недялков, БТА/

Само трима от кандидатите за кметове на Видин не се явиха днес на подписването на споразумение за политическа толерантност, организирано от Гражданското движение ДНЕС. 

Кандидатите за кметове на ГЕРБ, коалиция БСП и ЗС "Александър Стамболийски" и местна коалиция от партии АБВ не участваха в подписването на споразумение, предложено от ДНЕС. 

Те ще могат да подпишат документа до 4 октомври, уточниха организаторите. От гражданското движение казаха, че не очакват предстоящата кампания да бъде толерантна и като доказателство за това те посочиха направените социологически проучвания в страната. Като добър знак те посочиха това, че във Видин по-голяма част от кандидатите за кметове се явиха на днешното подписване на Споразумение за политическа толерантност и почтеност. 

В Споразумението е заложено, че всички кандидати за кметове ще спазват конституцията на страната, ще осъдят всички действия на агресия и ще правят кампания с прозрачно финансиране. Всеки един от кандидатите за кметове, подписал днес.

Споразумението, получи книжка джобен формат "Ти имаш право", в която са събрани документи и закони, свързани с предстоящите избори.


971