Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Турция и САЩ с нови ...
Турция и САЩ с нови подробности за убийството на Хашоги

Турция и САЩ с нови подробности за убийството на ХашогиСъобщава се, че тялото на Хашоги е било унищожено напълно чрез киселина. Саудитският престолонаследник Мохамед Бин Салман е смятал Хашоги за опасен ислямист.

Пресата в Турция и САЩ разкрива нови подробности за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги на 2 октомври в Истанбул, съобщава БНТ.

 

Според високопоставен турски представител тялото на журналиста е било разтворено в киселина, след като е било разчленено. Медии прибягват до ужасяващи подробности за смъртта на саудитския журналист Джамал Хашоги. Американският държавен секретар Майк Помпео счита, че са нужни още няколко седмици, за да има Вашингтон достатъчно доказателства за налагане на санкции на отговорните за убийството на Хашоги.

 

След киселината не било нужно трупът да се погребва. Пред вестник "Хюриет" съветник на президента Ердоган и приятел на Хашоги заявява, че "единственото логично заключение" е че тези, които са убили критика на властите в Рияд, са унищожили тялото "за да не оставят следи".

 

В същото време американските вестници "Ню Йорк Таймс" и "Вашингтон пост" пишат за телефонен разговор между саудитския престолонаследник и Белия дом на 9 октомври, седмица след убийството на журналиста. От него ставало ясно, че принц Мохамед Бин Салман смята Хашоги за опасен ислямист. Разговорът бил със зета на Тръмп Джаред Къшнър и съветника по националната сигурност Джон Болтън. Саудитските власти опровергават твърденията за такъв телефонен разговор. А семейството на Хашоги отрича той да е бил член на "Мюсюлмански братя" - нещо, което той самият е отричал в последните години.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 


80424