Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Турски метод за лъче...
Турски метод за лъчетерапия срещу COVID-19 ще бъде изследван в САЩ

Турски метод за лъчетерапия срещу COVID-19 ще бъде изследван в САЩСистема за лъчетерапия на пациенти с COVID-19 и други вирусни заболявания, разработена в Турция, ще бъде тествана и анализирана в САЩ от клиника в Кливланд и Нюйоркския университет, съобщава "Дейли сабах".

Методът, наречен "Турски лъч: селективно-сензитивна UVC и лазер терапия", е бил разработен от турски учени след продължили три години изследвания. Терапията гарантира пълно унищожаване на организми като микроорганизми, гъбички, бактерии и вируси, и не разрушава клетките и ДНК на хората в този процес, обяснява екипът.

Учените са представили на министерството на здравеопазването на Турция изследванията си, които са дали "позитивни и обещаващи резултати" от тестването върху животни за лечението на заразни болести като Ковид-19. Молбата им е била одобрена на 4 май и вече е започнал процес на изпитания върху хора, предаде БТА.

Нещо повече, терапията "Турски лъч" е получила официална покана да бъде тествана в Клиниката на САЩ в Кливланд и Нюйоркския университет, пише още "Дейли сабах".

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

 


126163