Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Уникален локомотив п...
Уникален локомотив потегля днес от София

Уникален локомотив потегля днес от СофияУникален по рода си, изцяло изрисуван локомотив ще замина днес от Централна гара София. Машината ще пътува за първи път с бързия влак от София за Бургас, след което ще бъде включвана в съставите на различни композиции, които пътуват в страната, информират от "Холдинг БДЖ" ЕАД.

Проектът е иновативна идея с послание към графит артистите, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат.
Своеобразното произведение на изкуството се реализира от небезизвестния стрийт арт художник Станислав Трифонов - Nasimo и е част от маркетинговата стратегия на дружеството за отдаване на площи с рекламна цел.

Художествената трансформация на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа.

Локомотивът ще бъде композиран на първи коловоз още в 11.30 ч., за да могат желаещите да го разгледат и да се снимат с него. Композицията за Бургас заминава в 13.20 ч.

Станислав Трифонов е приет за един от пионерите на източно-европейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните по света съвременни български художници.

Във своето изкуство той успява да постига впечатляваща симбиоза между класическото рисуване и съвременните графити, като платната му често са фасадите на цели сгради. 

 

Източник: https://www.24chasa.bg/


109768