Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Уплашена власт готви...
Уплашена власт готви атака! >>

Уплашена власт готви атака! >> "Изправи се! Мутри вън!" може да не бъде регистрирана заради "добрите нрави"Обединението около Мая Манолова и организаторите на протестите от т.нар. Отровно трио подадоха документи за участие в предстоящите парламентарни избори в Централната избирателна комисия (ЦИК). Коалицията ще използва призива на президента Румен Радев "Мутри, вън" и иска да се регистрира с името "Изправи се! Мутри вън!", но може да има проблем.


Според говорителя на комисията Димитър Димитров "името е много необичайно". Пред БНР той каза, че не е сигурен дали то отговаря на критериите за "добри нрави". Въпросът обаче тепърва ще бъде обсъждан и за да се вземе решение за регистрация или отказ, са необходими две трети от гласовете в ЦИК.


Председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова смята, че ако комисията откаже регистрацията на коалицията, това значи, че ще изпълни политическа поръчка. Според нея името "Изправи се! Мутри вън!" не противоречи нито на разпоредбите на Изборния кодекс, нито на решението на ЦИК за имената на партиите и коалициите.

За регистрация за участие в изборите обединението е внесло 5507 подписа при изискуеми 2500. То използва съдебните регистрации на три партии - създадената от Меглена Кунева "Движение България на гражданите", "Движение 21" на Татяна Дончева и Единна народна партия, чието най-известно лице е Мария Капон. При отказ за регистрация на коалицията решението на ЦИК ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд. Крайният срок за регистрация е 17 февруари.


Всичко, което трябва да знаете за:Избори 2021 (167)

Преди година съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов "Няма такава държава", но формалният повод бе, че новоучредената партия използва незаконно българското знаме в логото си. Тогава той учреди и регистрира "Има такъв народ".


Пред медиите днес Мая Манолова обяви част от предизборните обещания - необлагаем минимум от 650 лв., минимален доход от 1000 лв., модернизация за малкия и средния бизнес, съдебна реформа, разформироване на корумпираните институции и др.

 

Резултат с изображение за „man“

© Георги Кожухаров

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова: Борисов вече няма да е премиер

Що за избори ще организира ЦИК, ако самата тя нарушава закона?!

Мая Манолова: Внесохме 5507 подписа в ЦИК за регистрация на „Изправи се! Мутри вън!“ за изборите

Диктат >> ЦИК не разреши видеонаблюдение на броенето на бюлетините, ДБ ще обжалва

ЦИК с два варианта: Гласуваме или с машина, или с бюлетина

ЦИК иска още 1 милион и 200 хиляди за допълнителни възнаграждения на СИК и РИК

 

 

 

 


144842