Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Псевдопатриоти ронят...
Псевдопатриоти ронят сълзи >>

Псевдопатриоти ронят сълзи >> "Воля" и "Атака" настояват за отмяна на данъчната амнистия за вероизповеданиятаКато аргумент за отмяна на спорния параграф вносителите от "Воля" изтъкват, че амнистията на неплатените публични задължения до 31 декември 2018 г. погазва основни конституционни принципи.

Отмяна на данъчната амнистия за вероизповеданията поискаха депутатите от ПГ на "Воля - българските родолобци". 

Това стана с внесената в Народното събрание поправка на приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

С промените се предвижда данъчна амнистия за задължения на Главното мюфтийство у нас.

 

От Воля предлагат спорния параграф, който предвижда опрощаване на тези задължения, да бъде отменен.

 

Като аргумент вносителите изтъкват, че амнистията на неплатените публични задължения до 31 декември 2018 г. погазва основни конституционни принципи.

 

В прессъобщението се посочва още, че законопроектът е внесен без необходимите мотиви и оценка за въздействие, в нарушение на Закона за нормативните актове. 

"Отрицателната обществена реакция показа, че законодателната инициатива създава сериозно разделение на народа на верска основа, поради значителните публични задължения, които ще бъдат опростени на определени вероизповедания. Подобно обществено напрежение е недопустимо, още повече без на народа да бъдат представени ясни мотиви за тази амнистия", се посочва още в прессъобщението, изпратено до медиите.

 

За отпадане на клаузата за опрощаване на задълженията на мюфтийството се обяви и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той ше предложи това на среща с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Така се надявам да се успокоят духовете и да се избегне някакво напрежение, което може да възникне между вероизповеданията", мотивира се той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Безочие >> “Най-добре e държавата да плаща на вероизповеданията, за да няма намеса отвън”

Слави Трифонов: ГЕРБ и ДПС вместо от многомилионните си субсидии, решиха пак да платим ние, този път на ходжите...!

А ние губим вяра! >> Под лозунга "да запазим мира" патриарх и главен мюфтия благодариха на Борисов


92615