Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Утре българи и румън...
Утре българи и румънци ще протестират срещу пакета „Мобилност” в Страсбург

Утре българи и румънци ще протестират срещу пакета „Мобилност” в СтрасбургУтре в Страсбург пристигат и стотици превозвачи за протест срещу приемането на пакета ”Мобилност”.

Малката разлика от два гласа, с която пакетът „Мобилност” остана в дневния ред на депутатите, продължава да предизвиква гняв сред противниците на текста.

 

В него има над 1200 поправки, които едва днес в края на деня ще бъдат публикувани на всички езици в ЕС. Това означава, че вчера по време на вота, евродепутатите не са знаели какво точно приемат да се гласува в сряда.

 

Вече има разрешение за протест пред сградата на парламента. От България се очакват над 100 превозвачи, от Румъния – над 300.

 

Светослав Малинов, който е един от негласувалите вчера, каза, че не е успял да се добере до пленарна зала заради срив в компютърната система във Франкфурт. "Заедно с десетки други колеги не можахме да се доберем до пленарна зала, посочи Малинов".

 

Андрей Новаков коментира, че внесените поправки са почти 1600, което ще окаже влияние по самия процес на гласуване. Той предположи, че гласуването ще е повече от 3 часа, като никой не знае какво може да мине, след като с два гласа нещо може да се блокира или да се прокара.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Пакетът "Макрон" влиза в Европейския парламент

Елена Йончева: Борисов предаде българските превозвачи два пъти и то категорично

Българските превозвачи готвят протест срещу пакета "Мобилност" в Страсбург

След чутовния си гаф! >> Битката срещу пакета "Мобилност" продължава, увериха българските евродепутати

 


94157