Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Лъжите на ГЕРБ продъ...
Лъжите на ГЕРБ продължават. Ще си спомни ли Цветанов за обещанието? Уважаеми зрители, спите ли?

Лъжите на ГЕРБ продължават. Ще си спомни ли Цветанов за обещанието? Уважаеми зрители, спите ли?Коментар на Благой Българанов

На 11 май в „Шоуто на Слави“ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви убедено: "В рамките на 2 седмици законопроектът за мажоритарния вот ще бъде разгледан в правната комисия на парламента“. Според думите на Цветанов "в близките 10 дни" депутатите ще започнат работа по изпълнение решенията от Националния референдум. Повярвахте, нали? И аз "повярвах“, че как да "не повярваш“ след като е казано от ГЕРБ. Уважаеми зрители, спите ли?

На 2 юни, (в деня на Ботев) 23 дни по-късно законопроектът на ГЕРБ все още не е видял бял свят, не е влязъл нито в правната, нито в някоя друга комисия на 44-то Народно събрание. По всичко изглежда, че това няма да стане и тази седмица, а може би и следващата... така до лятната ваканция на депутатите.
Нещо повече... на 5 юни Цветанов излезе и заяви, че видиш ли референдумът ще бъде гласуван от НС в рамките на 2 седмици. Що за абсурд и безумие? Кого лъжат от ГЕРБ? Себе си или народа? До момента те не са изпълнили нито едно обещание по отношение на решенията от националното допитване, но имат наглостта да говорят за това!
Така бавно и неусетно ГЕРБ за сетен път доказаха своята наглост и безпардонност. Обещанието не бе спазено. И новото също няма да се спази!
Това не е първият, нито ще е последният път, когато партията на Борисов безсрамно лъже 3 млн.българи. В продължение на близо две години ГЕРБ променяха многократно мнението и отношението си за националното допитване многократно. През 2016 г. партийците и дума не обелваха за въпросите на референдума, накараха Конституционният съд да премахне 3 от тях. След гласуването на 3,5 млн. на 6 ноември ГЕРБ изведнъж заобичаха въпросите, но дни по-късно лидерът Бойко Борисов заяви, че това е "атака срещу държавността". В края на декември 2016 г. пък герберите внесоха отново свой законопроект за мажоритарния вот, но не направиха нищо, за да мине през НС... Затова и твърдото, убеденото лъжливо обещание на Цветанов не учуди никой. Герберите говорят, но на практика не вършат абсолютно нищо. След парламентарните избори, цял месец ГЕРБ бяха заети да търсят удобен коалиционен партньор-послушник, за да сформират правителство и същевременно да понапудрят реномето си след отчайващо ниската подкрепа, която получиха на 26 март. Темата за референдума бе удобна, тъй като привлича след себе си стотици хиляди гласоподаватели. В началото на този месец Слави Трифонов излезе на символичен протест пред Народното събрание в защита на референдума. От ГЕРБ без съмнение видяха сериозна заплаха при това без той да е отправил, какъвто и да било призив за подкрепа от хората. Ето защо побързаха да претоплят и внесат законопроекта си от миналото НС само и само да може протестът да бъде прекратен, а общественото мнение успокоено. Почти същият водевил се разигра и преди изборите. ОБЕЩАНИЯ-ЛЪЖИ И ПАК ОБЕЩАНИЯ. Многократно Борисов твърдеше, че ГЕРБ ще направят каквото трябва, за да се приемат решенията на референдума. Уви, това така и не се случи. На 11.05 се включи и Цветанов. Той сложи капака на тенджерата. А в действителност нищо не се промени. От ГЕРБ явно смятат, че думите са достатъчни, за да може поредният им демагогски и лъжлив номер да мине. Но докога ли...? А, къде е Слави Трифонов? Човекът, за когото политиците все забравят ли. Защо ли..? Слави спази обещанието си и излезе на жълтите павета. Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм!

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Това ли беше всичко? Да хората чакат и искат ПРОМЯНАТА. И Слави трябва да ни обедини, да ни поведе! Заедно да си отвоюваме ПРОМЯНАТА.

Това не е краят, това е началото. Слави е патриот, родолюбец, Слави е кауза и няма да ни подведе, няма да излъже хората. Вярвам му! Както и в предишното, така и в сегашното Народно събрание депутатите се подиграват, гаврят се с референдума и по всичко личи, че нямат никакви намерения да го приемат. Играят си най-брутално с всички нас, с народа, със Слави! И той и ние се надявахме 43-ия парламент да приеме волята на толкова много българи. За това с последователното следване на закона Слави Трифонов не предприе натиск. Уви! "Вълкът козината си мени, но нрава-не“. Инициаторът на референдума и неговите последователи бяхме излъгани. От ГЕРБ, от всичките жалки и недостойни мижитурки. Нашите депутати лъжат, лъжат, лъжат "като брадати цигани". И тук нашият народ мъдро е казал "на политик вера да немаш"! Ние отдавна не вярваме! И Слави не бива да вярва! Достатъчно беше! Край. Поредният и може би последен толерантен жест - поканата на Слави към Цветанов да гостува в Шоуто се прие негативно от някои поддръжници на референдума. Засилиха се слуховете, че Борисов и Трифонов са си стиснали ръцете... "Блажени са верующите", пише в Библията. Поредната пропаганда на ГЕРБ, която сама си отработва и пуска подобни слухове, целящи разкол и неверие сред симпатизантите на Трифонов. След края на символичния си протест Слави каза: "Нищо не е приключило и нито не е свършило”. Крайният двумесечен срок даден от Трифонов на депутатите за приемане на Референдума още на 30 януари изтича на 19.06. Времето неумолимо тече и очевидно и този парламент няма да приеме решенията на референдума. Повтори се същата история като от декември 2016 г. ЦИРК, ЦИРК, ЦИРК... ПОШЪЛ ЦИРК И ТОГАВА И СЕГА! След поредното и надявам се последно неспазено обещание на ГЕРБ, инициаторът на нашия референдум трябва да потърси ясна, бърза, точна и публична сметка на всички, които приемат нас суверена, него Слави Трифонов за рая!!! А, докога ще търпи Слави...? Изглежда, че търпението му е огромно. Така и трябва! Но докога!? ДОКОГА...!!? Предстои скоро и това да разберем...

 

Вижте и други материали по темата:

Магистрати атакуват зам.главния прокурор по делото за референдума*

Скандалът с ВАС и решението на референдума се задълбочава

Защо Цветанов седна на диванчето на Слави?

Цветанов и Слави изпушиха лулата на мира в името на референдума

Лакърдиите на властта омръзнаха > Цветанов в "Шоуто на Слави": Няма сговор между ГЕРБ и Слави

Временно спират протестите пред НС. Слави Трифонов: Нищо не е приключило и нищо не е свършило

Защо закъсняха толкова? >> ГЕРБ внесе в парламента законопроект за мажоритарна система28315