Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В бюрокрацията им е ...
В бюрокрацията им е силата! >> Кабинетът предлага нов орган за борба с корупцията и реформа в съдебната система

В бюрокрацията им е силата! >> Кабинетът предлага нов орган за борба с корупцията и реформа в съдебната системаПравителството предлага да се създаде нов орган, който ще обсъжда мерките за борба с корупцията и реформа на съдебната система. На сайта за обществени обсъждания strategy.bg е публикуван доклад за създаването на Съвет за координация и сътрудничество между изпълнителната, съдебната и законодателната власт.

 

В новия орган ще се включат главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, правосъдният и вътрешният министър Данаил Кирилов и Младен Маринов, както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

Съветът ще е за координация и сътрудничество между изпълнителната, законодателната и съдебната власт. Неговите заседания ще са публични и ще се провеждат на всеки 6 месеца.

 

Органът ще има право да обсъжда и законодателни промени за борба с корупцията или съдебна реформа. Новото звено ще трябва да координира изпълнението на препоръките от Брюксел в последните доклади.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.dnevnik.bg/


102723