Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В България няма държ...
В България няма държавници! Само лобисти, крадци и продажници! Стига! България очаква новия водач! (ОБНОВЕН)

В България няма държавници! Само лобисти, крадци и продажници! Стига! България очаква новия водач! (ОБНОВЕН)Звездомир Петришев - историк, гр. Ямбол

 

Народното събрание разглежда тази седмица ветото на президента Румен Радев върху последните промени в Наказателния кодекс. (Президентът оспори разпоредби от Наказателния кодекс, с които се изменят норми в Наказателно-процесуалния кодекс. С тях се дава възможност за отлагане до 48 часа на уведомяването при задържане на лице. Според Румен Радев още по-тревожна е възможността задържани непълнолетни лица да бъдат в неизвестност за техните родители в срок до 24 часа.)

Това е 12-то президентско вето. До момента парламентът е подкрепил само едно от тях – върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Държавният глава наложи вето и върху законите: За концесиите, опазването на околната среда и водите, Отбраната и въоръжените сили, Бюджета на НЗОК за 2018 година,  на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, За посевния и посадъчния материал, За банковата несъстоятелност, Приватизацията  и следприватизационният контрол, На Административнопроцесуалния кодекс, На закона за държавната собственост, както и на този За корпоративното подоходно облагане.

 

•  Анализът:

„Уж“ президентът и „уж“ управляващите взаимно се обвиняват в лобизъм, конфликти на интереси, корупция и липса на компетенции. Единият бил пожарникар, другият бил военен, третият физкултурник, навсякъде калинки, баджанаци и неграмотни „експерти“

 

Всичко е вярно и можем само да обобщим: Липсват, няма ги държавниците!

 

Как е възможно за по-малко от две години „уж“ компетентното НС да получи 12 вета от „уж“ компетентната президентска администрация и да бъде взето предвид само едно!

 

Кой прав, кой крив?! Всички защитават различни интереси?! Казват, че „уж“ защитават народа, а народът си е както и преди почти гладен, беден и на ръба!

 

Втръсналото ни вече противопоставянето между управляващите и президентската кохорта, очевидно е само за пред хората, но пък така властниците взаимно мобилизират електорат и подкрепа за себе си в очите на обществото, така по тоя начин са си и достатъчно взаимно полезни!

 

Хората гледат скандали и сеир, някои ги харесват, наслаждават им се, особено когато скандалите са между „големите“ – там „горе“! Очевидно е, че всички те много добре се справят да отговорят именно на това предпочитание на тази част от публиката!

 

Това ще е поредното вето на президента, което няма да бъде взето предвид! Всичко ще се окаже отново „ала-бала по телевизора“! А отлагането до 48 часа на уведомяването при арест ще си е само на наш гръб!

 

Липса на държавническо мислене, тотална липса на държавници! Липсват визия, цели, липсва конструктивизъм! Липсват дебати по важните теми! Липсват мерки срещу важните за обществото проблеми!

 

Двамата генерали „на върха“ от самото начало си играят на „самолетчета“, тема, която ще продължи, дори и да падне правителството, и ново да дойде!

 

„Придворните“ и на двамата генерали се чудят как по-голям хаос и противопоставяне да създадат! Народното събрание изпълнява поръчки, президентството се прави, че се противопоставя, подават си топката, а България затъва все по-надолу и надолу!

 

И да се сменят, управляващи и „уж“ опозицията да дойде, нищо, ама нищо в управлението на страната и в качеството на живот на хората няма да се промени! Най-много по-лошо да става! Защо?

 

Защото те не са държавници – не са добри управници! Не са и никаква опозиция, купени са от властта, от Борисов. Изпълняват неговите заръки и воля. Защитават чужди интереси, „пълнят гуши“ и не мислят за народа!

 

Лоши държавници, лоша държава – недоволни хора, лошо качество на живот, деградация! Това са неизбежните последствия!

 

Лекарството: България очаква новото, новите лица, новите водачи! България очаква своя НОВ ЛИДЕР! България иска промяна! Нужна е! В политиката да влязат съвършено нови хора с нови идеи, ценности и експертиза, способни да преборят статуквото, способни да управляват държавата в интерес на гражданите ѝ!

 

Държавници трябват в романтичния, дори в наивния смисъл! Управленци с морал, достойнство и капацитет да изведат страната напред и нагоре!

 

Вън всички лобисти, крадци! Вън продажниците на нацията и интересите ни! СТИГА!

 

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК >>  Президентът наложи вето върху ареста за 48 часа без уведомление


 

Резултат от изображението за румен радев и борисовРезултат от изображението за румен радев и борисов

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Правната комисия в НС ще разгледа президентското вето върху промените в НК

Цветанов: Няма да се съобразим с ветото на президента върху промените в НК

Нови политици! Нови водачи! Нова България! (ОБНОВЕНО)

Самолетът, който бута правителството (ОБНОВЕН)

Рунд пореден >> Цветанов: Уважавам качествата на пилота Радев, но не уважавам качеството му като политик!

Поредният скандал набира скорост >> Президентът Радев обвини правителството в "политически лобизъм"

Равносметката 2018: Напрежение между президента и управляващите

Искам нови лица в политиката! Стига!

86844