Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В цял свят така се п...
В цял свят така се прави >> Хиляди участваха днес в непозволен протест в Москва с искане за свободни избори

В цял свят така се прави >> Хиляди участваха днес в непозволен протест в Москва с искане за свободни избориХиляди хора участваха днес в непозволен протест в Москва с искане за свободни избори, предадоха световните агенции. Това беше поредната демонстрация през последните уикенди, предизвикана от недопускането на опозиционни и независими кандидати до участие в местните избори в Москва на 8 септември.

При предишните протести хиляди хора бяха задържани, а мнозина бяха бити от полицията.

Около 2000 души участваха в протестното шествие в центъра на руската столица въпреки наложената забрана за демонстрации. Те скандираха "Русия ще бъде свободна!" и "Това е нашият град". Някои носеха плакати с искане за освобождаване на политическите затворници: срещу 14 човека, арестувани при предишните протести, са повдигнати обвинения, които могат да им донесат присъди до 8 години затвор.

Демонстрацията започна при учудващо слабо полицейско присъствие, отбелязва ДПА. Тя беше организирана от екипа около опозиционния политик Алексей Навални, който беше освободен от затвора миналата седмица, след като излежа 30-дневна присъда за нарушаване на закона срещу провеждането на непозволени протести.

Демонстрацията - последната преди изборите на 8 септември, беше по-малобройна от предишните, в които участваха десетки хиляди хора.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Докато в София спим >> Готви се протест от 100 000 души в 

Протестите в : властите продължават тактиката на сплашване

Хиляди се събраха на митинги в  и други градове, отново има арести

 

 

 


111373