Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / В обяснителен режим ...
В обяснителен режим >> Ангел Джамбазки изясни защо е казал, че всички от БСП са за разстрел

В обяснителен режим >> Ангел Джамбазки изясни защо е казал, че всички от БСП са за разстрел"Не мисля, че има нещо, което би трябвало да бъде повод за извинение или съжаление. БСП се обяви за наследник за БКП. БКП е партията, която през 1946 г. извърши национално предателство, отродявайки македонските българи и опитвайки се да предаде една територия на Македония. И когато обсъждахме тази тема, казах, че тези, които са извърши национално предателство, са за разстрел. Явно се припознават в хората, които са го извършили". Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки във връзка със скандалното му отпреди време изказване, че всички от БСП са за разстрел.

Припомняме, че след изказването на Джамбазки председателя на ЕП Антонио Таяни заяви, че членовете на ЕП имат пълното право да критикуват и да питат, но нямат право да използват обиден език.

Евродепутатът определи като "глупава интрига на мой колега, която цели да внесе разделение" информацията, че е писал писмо до групата на Европейските консерватори, в което казва да не се срещат с Волен Сидеров.

По думите на Джамбазки пред bTV истинското писмо е друго. То е част от вътрешната ни кореспонденция и тя е свързана само и единствено с отношения, които не засягат г-н Сидеров.

Според него най-разумно е "Обединени патриоти" да се явят заедно на евроизборите догодина. Джамбазки смята, че е най-логично е листата да бъде подредена чрез вътрешни избори. По думите му обаче разговорът как ще се явяват на вота предстои да се проведе.

На въпрос дали има ритане по кокалчетата, той заяви: "Има чепати характери, има непремерени приказки и действия.

Джамбазки изтъкна, че познава избраната за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов – Марияна Николова, и смята, че има качества за вицепремиер. Името ѝ не е забъркано в никакви политически, икономически или финансови скандали. Отвратителни са внушенията и намеците, че една жена може да бъде вицепремиер, защото е нечия любовница, категоричен беше Джамбазки.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.actualno.com/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Безочливост! >> Депутат от ВМРО: Не се готвим за предсрочни избори. Протестът не е срещу ГЕРБ и Обединени патриоти!

Празни приказки >> Таяни отговори на Нинова, след като тя се оплака от Джамбазки

ВМРО обвини Сидеров, че прави път на ДПС към властта

 

82444