Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В Плевен масово се к...
В Плевен масово се купуват гласове; ГЕРБ напразно чакаха Борисов

В Плевен масово се купуват гласове; ГЕРБ напразно чакаха БорисовВ плевенския регион масово се купуват гласове в полза на една от големите партии. Цената скочи до 100-120 лева на човек. Това разкриха пред Фрог нюз плевенчани, които следят отблизо хода на кампанията в града. По думите им в купуването на гласове са ангажирани основно лица от криминалния контингент.

Източниците ни обясниха, че тепърва се обмисля да бъдат "стимулирани" гласоподавателите, за да успее кандидатът за кмет на ГЕРБ Мирослав Петров да стигне до балотаж. „Големият въпрос е дали тези средства да се дадат сега, за да стигне до балотаж, или да се пазят за втория тур“, допълниха хората. Припомняме ви, че социологическите проучвания на този етап отреждат на Петров между второ и трето място.

Твърди се, че не малко пари се раздавали и за преференции.

Именно заради тях боричкането между кандидатите за общински съветници силно се изострило. Плевенските избиратели са объркани и от друг любопитен факт. А то е, че Мирослав Петров, известен повече като Миро Николов, докато работел в полицията, бил особено приближен до червен плавенски депутат. Приятелството им не е било тайна за никого в Плевен. Сега, обаче хората недоумяват каква е истинската „боя“ на гербаджията...

 

Местната организация на ГЕРБ била като попарена, след като преди два дни премиерът Бойко Борисов посети Кнежа, но не пожела да се отбие в Плевен, въпреки близостта на двата града. Говори се, че лидерът на ГЕРБ още не е простил на местната структура за поредицата загуби на избори. Не се изключва възможността до него да е достигнала информация, че съпартийците му в региона правят опити да заложат на купения вот. Източниците ни споделиха още, че местната полиция няма да има смелост да реагира, тъй като краката на повечето шефове се клатят, заради избухналия неотдавна корупционен скандал и получените данни за сериозни обвързаности с местни бандити.

 

Припомняме ви, че след евроизборите Борисов се зарече да разтури структурата на ГЕРБ в Плевен и Добрич. “Няколко организации или ще ги разформировам, или наново ще ги правя. Добрич, Плевен – ще чистя всичко до корен, в това може да бъдете сигурни”, заяви Борисов пред журналисти. Малко след това лидерът на областната организация на ГЕРБ в Плевен Владислав Николов бе заменен с Мирослав Петров /Николов/.

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Имаше ли живот преди Бойко?

Нова мигрантска опасност назрява от юг: Защо Борисов за пореден път отписа Шенген

Драги ми Смехурко, вижда му се краят!

Не МУ благодарете..., много мирише!

След Бойко... и Йорданка с нова автомагистрала „Граф Игнатиев“

Младежи от ГЕРБ, стойте на пост...! Но не чакайте напразно пост

 

115250