Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В София всичко е ясн...
В София всичко е ясно, но... интересното тепърва предстои

В София всичко е ясно, но... интересното тепърва предстоиКоментар на Здравка Желязкова

Информационен сайт "ДНЕС"

 

София се превърна в опитно поле, а девизът и „Расте, но не старее“ е вече наполовина верен. Защото столицата ни се състари за десет години, упражненията върху нея продължават. Столичани чакат повратната дата 27.10, за да се разбере – ще има ли промяна или ще се досъсипе един от най-хубавите български градове. Лошото обаче е, че всякакви лешояди се навъртат около кметския престол.

Герои-страдалци в България не липсват. Вечна им слава... Десислава Иванчева си намери занимание до влизането в действие на 20-годишната и присъда.

Image result for десислава иванчева кмет на софия

Десислава Иванчева

Женицата щяла да довърши започнатото от Младост и да го разпростре в цяла София. Ако във всички квартали и общини поиска подкуп от строители по 20 евро на квадрат, наистина ще довърши започнатото в ж.к. „Младост“. Пък може и да си е повярвала жената, че като на Евро изборите задмина „Атака“ и НФСБ, сега ще стане столична кметица. Логиката води и до друг сценарий за нея. Съдейки по показния арест – типичен за управляващите, нищо чудно да има уговорка между нея и Борисов, чиято цел е да разсее гласовете, тъй като страхът на ГЕРБ от Мая Манолова е голям. Общо взето, Иванчева е бита карта, от която някой ще се възползва.

Image result for Борислав Игнатов

Борислав Игнатов

Другият кандидат-кмет Борислав Игнатов е представител на отхвърлените. В него са инвестирали изпадналите от властта- ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение“. Надеждата е той, като архитект, да вдъхне доверие на софиянци, че ще оправи погрома след Фандъкова. А безумното му предложение – в центъра на София да не се допускат коли с несофийска регистрация, предизвика вълна от насмешки.

Буди интерес как ще му се отрази скандалът със снимките на приятелката му. При всички положения доста хора научиха поне името му. Той човекът може да е свестен, но мнозина го свързват с Иван Костов, а това го прави автоматично губещ.

Другият гений, който ще спасява София е Борис Бонев. Той ще спира строежа на метрото, защото било скъпо. „Умна“ платформа, удря по най-голямата гордост на Фандъкова. А глупостта идва от това, че метрото се строи с 80% финансиране от ЕС. Затова нито Фандъкова може да се хвали, нито този умник има защо да спира това удобство за софиянци.

Image result for борис бонев кмет

Борис Бонев

Лидерът на "Атака" и настоящ депутат Волен Сидеров също ще се кандидатира за кмет на София. Номинацията му ще бъде издигната от "комитет". Драмата е напълно в стил Волен Болен. Първоначално той заяви, че формацията няма да има свой кандидат за кмет на столицата, а ще подкрепи Фандъкова. Решението обаче се променило, тъй като след изказването му с него се свързали "множество граждани и членове на партията с искане той да бъде издигнат за кандидат-кмет на столицата".

Image result for Волен Сидеров

Волен Сидеров

Ако в този момент усещате позиви за гадене..., не се безпокойте. Нормално е!

Объркани чувства – с надделяващи отрицателни и възмутителни е новината, че актьорът Тончо Токмакчиев ще се впусне в надпреварата за София. Той е издигнат от "Партия на зелените". Най-вероятно Тончо не иска да се примири с факта, че завесата е спусната!

Image result for Тончо Токмакчиев кмет

Тончо Токмакчиев

София се превърна в огромна арена, а тореадорите са калпави. Тяхната битка е загубена, още преди да е започнала.

На целия този фон още повече изпъква кандидатурата на Мая Манолова. Там поне е отиграно – тя си беше неформален кмет на столицата, тъй като беше наистина навътре с проблемите на столичани, а и на жителите в страната.

Президборната кампания официално още не е започнала, но Манолова като картечница цели в десетката по „авторитета“ на ГЕРБ. До 27 октомври има още доста време, но при всички положения ще бъде интересно и за Бойко Борисов, и неговия щаб..., и за гражданите на София. А победителят, той като че ли вече е ясен!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова пред десни партии: София е в политическо задръстване

Другари, само вие изглежда не разбрахте – Мая Манолова е кандидат на гражданите ! Спрете се...! (ОБНОВЕН)

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Гражданите могат и трябва да управляват чрез обществени съвети

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

Хората зад Мая Манолова – достойни, силни и готови за победа

Мая Манолова: Моделът за управление на София е генерално сбъркан

Има шанс бесът на гласоподавателите да надскочи страха на лидерите им

 

 

Мая Манолова влиза в битката за кмет на София


Мая Манолова 

 

 


112676