Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Валери, върви си! Бо...
Валери, върви си! Бойко, върви си! Вървете си всички!!!

Валери, върви си! Бойко, върви си! Вървете си всички!!!Мнение на гл. ас. Богомила Трендова – гр. Хасково, преподавател, майка на 2 деца, едното с увреждания

 

Майките, хиляди граждани и стотици организации поискаха главата на Валери Симеонов, заради поредния нагъл, просташки и отявлен брутализъм. Борисов твърдо, категорично и безапелационно чак от странство застана зад своя Валери: "Поискам ли оставката на Валери Симеонов, правителството ще падне“! Слави Трифонов още в петък каза:"Не поиска ли Борисов оставката на Симеонов, значи е като него“! Ясно и точно! Да, Борисов и Симеонов са едно и също, едно цяло са! И това на всички ни е ясно отдавна! 

 

 

 

 

Започналите протести в София обхващат и страната. България за пореден път се разтресе. Този път силно. А Бойко пак обикаля света... и на ужким се извини в петък на майките... от името на Валери, направи го с Лили Павлова?! В понеделник обаче втвърди тона и застана зад Вицето си. В неговия безобразен стил си помисли, че извинението му ще свърши работа, майките ще се умълчат и протестът ще утихне... И номерът му ще мине...! Но не би. Майките и хиляди граждани са непреклонни: ОСТАВКА! И ДО КРАЙ!

Наглостта и простащината на бореца срещу шума преля чашата. Но пък Валери си има учител и то добър! Учител по наглост, лицемерие и безочие! Това е самият министър-председател Бойко Методиев Борисов - лукав и хитър, арогантен и подъл, готов и през най-близките си да мине само и само властта си да съхрани! Шампион по наглост! А и винаги той си намира изкупителни жертви за всичко, за да обират пешкира! Е, кажете ми, какъв по-добър учител по безцеремонно поведение може Валери да открие, да се учи и да копира!

 

 

А всъщност чашата на търпението отдавна е пълна с недоволство, с обида, с гняв! И сега вече преля.

Въпросите днес са два :

Първият: Колко още може да търпим? Защото Валери Симеонов е основен елемент, част е от това нахално и корупционно управление. Той е продукт, функция е, същност е на своя учител и началник!

Вторият: Колко още време трябва да мине, за да се отървем от един от най-некадърните и нескопосани управленци на новото време? Месец, два, година? Ще издържим ли ние като нация, като народ до края на поредния трети мандат на Бойко Борисов? Ще се справим ли с увеличаващата се и безпрецедентна корупция, престъпност и беднотия, ще се справим ли със заобикалящата ни жестокост, постоянното покачване на цените, с изнудванията и шантажите, ще се преборим ли със страха?!? Ще се справим ли с целия ужас да живеем в нашата държава - България? Ще оцелеем ли....!

Колко още може да търпим? Можем... или ще се съпротивим? Силно! И да сме единни и заедно!

Да изкрещим: Бойко, иди си и ти, заедно с Валери! ИДИ СИ! В името на всичко свято. В името на децата, които се раждат днес, точно сега. В името родените ни деца, в името на работниците, на родителите ни, на  майките. На студентите. На тези милиони българи, които твоето десетилетно управление (от 2001 г. насам)* прокуди.

В името и от името на всички българки и българи! Търсещи сносен и  достоен живот ! Борещи се за своите права, за справедливост! 

Господин Премиер,

Нима не те трогват майчините сълзи на умиращи от глад и липса на грижи деца

Нима си равнодушен пред снимките на ограбените и пребити възрастни хора?

Нима не трепва сърцето ти, когато видиш отчаяните и обрулени от мизерия и безсилие лица на своя народ?

НИМА СИ ТОЛКОВА ДЕБЕЛОКОЖ И БЕЗЧОВЕЧЕН?  

Като родител, като майка, като българка искам силно да се провикна и да ти кажа: БОЙКО, върви си!!!

Не утре, не след седмица или месец. А сега! Поне веднъж се вслушай в своя народ, в неговия вопъл и стон. Протестите срещу Валери са протести срещу теб, срещу твоето некадърно, нечовешко и безкрайно  нагло  управление. Поне веднъж излез от лъскавата си кола, излез от обръча на многолюдната си охрана, от охолството на резиденциите си, излез от бетонирания си дом и погледни навън. 

Прозри истината.

Това, което ще видиш не е твоята, според теб бляскава Родина. Това не са лъскавите почивни станции и 5-звездните хотели, това не са банкетите след  рязането на лентички... 

Това е България - бедна, морално упаднала, изостанала, гладна и мизерна. Това сме ние, българите, твоят народ, потънал в нищета, в отчаяние, в  безнадеждност!

Бойко, върви си! Не разбираш ли?! Ние не можем да търпим повече. Родината  се нуждае от ново начало. От нови политици, от свежи умове, от нови идеи, от отговорни и справедливи управленци!

България се нуждае от пълна ПРОМЯНА и RESTART, който ти не можеш да ни дадеш. България не издържа...! Ще те изгони!

Борисов, ти имаш добър усет, интуиция, послушай шестото си чувство и върви си с мир, защото този народ се събуди и няма да ти покаже вратата с усмивка! 

Бъди сигурен. 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Правителство МУ е скъпо. ТОЙ си е скъп! Майната му на народа!

Хиляди се събраха под прозорците на Борисов

Бойко избяга!... В друг свят! (ОБНОВЕН)

ОСТАВКА! Няма нужда от разяснения и превод! Просто - ВСИЧКИ ВЪН! (ОБНОВЕН)

Идиот! Вън! ОСТАВКА! (ОБНОВЕНА)

Оставка!* >> Майки на деца с увреждания: Това е гавра, не приемаме извинения

Социолози за В. Симеонов: Майката е свята! Психопат и фашист!*

Заради "кресливите" думи на Симеонов, хиляди излизат на протест

Да го окупираме и... изхвърлим!* >> Работодателите искат спешна среща с Валери Симеонов

Оставка!* >> Симеонов за майките: "група кресливи жени", спекулират с "уж болните си деца

Майките окупираха парламента. Търсят Валери Симеонов

Бойко Борисов ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ

Бойко Борисов ще е новият главен секретар на МВР

Бойко Борисов е новият кмет на София

Бойко Борисов е новият министър-председател на България

С какво ще запомним двата мандата на Бойко Борисов?

*Вижте пътя на Бойко Борисов във властта досега. Какво свършиха двете му правителства

Борисов е новият ни премиер, за трети път

 

 


79418