Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Валери Симеонов приз...
Валери Симеонов призова Борисов да поиска оставката на Ангелкова! Бившият вицепремиер пусна нова следа: Някой живее в

Валери Симеонов призова Борисов да поиска оставката на Ангелкова! Бившият вицепремиер пусна нова следа: Някой живее в "Драгалевци", в имот декар и половина, но не го е декларирал„В чужд имот ли живее, под наем ли живее – това трябва да се декларира, а в декларацията го няма“, заяви Валери Симеонов. Той обясни, че става дума за имот декар и половина с перфектно обзавеждане, като очевидно намекна за публикации в социалните мрежи, които сочат, че в такъв имот живее Ангелкова. И дори имала в двора си морени от Витоша. 

Премиерът Бойко Борсов трябва да вземе решение дали да поиска оставката на Николина Ангелкова или да я причисли към групата на любимките си, заяви още Симеонов. Казах на медиите едни факти, те си направиха разследване и стигнаха до едни факти, които според мен са доста обезпокояващи. Защото си заминаха хора, които бяха купили на груб строеж за по 800 евро на кв. м. В случая става дума за покупка на 220 евро на кв. м. в годината на най-високи цени на недвижимите имоти – 2008 г.“, посочи той.

„Така че министър-председателят Бойко Борисов трябва да вземе своето решение дали да поиска оставка или да я причисли към групата на любимките си“, коментира Симеонов.

Според него предстои да се види дали има такава група или ще се прилага един морален стандарт към всички. „И, дай Боже, да е така, защото тогава ще спечелим доверието на обществото. И тогава ще бъдат лишени от основания упреците, че в ГЕРБ се извършва вътрешен отстрел на неудобните“, обясни Валери Симеонов.

По думите му и главният прокурор Сотир Цацаров трябва да предприеме действия, каквито предприе по отношение на Георгиев, Сарафов и Панов.

„Борисов без колебание поиска оставката на Цветанов, Цачева… въпрос на морал и лично достойнство е“, коментира лидерът на НФСБ. На въпрос как ще коментира изказването на министърът на туризма Николина Ангелкова, че има силни чувства към нея, Симеонов отговори: „Не става въпрос за никакви чувства – емоции и чувства ми звучи малко по женски. И се чувствам поласкан – човек на 64 години да представлява интерес на една млада и красива дама“. Във връзка с овакантения пост на правната комисия, Валери Симеонов отговори, че той трябва да бъде зает от представител на ГЕРБ, защото квотното разпределение на комисиите е такова.

 

Източник: https://pik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Брутални лъжи! ОСТАВКА! >> С лични пари и от татко министър Ангелкова е купила имоти за над 1 млн. лв.

Лепкава кал поглъща властта: Валери Симеонов щракна и туристическата лейди Ангелкова в "Апартаментгейт"!

ВИЖТЕ ТУК >> ПОСЛЕДНИ РАЗКРИТИЯ ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" И ДРУГИТЕ СКАНДАЛИ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ)

 


 


95194