Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Васил Божков: Група ...
Васил Божков: Група некомпетентни политици показват незачитане или непознаване на Конституцията

Васил Божков: Група некомпетентни политици показват незачитане или непознаване на КонституциятаДен след срещата между Васил Божков и фенове на Левски, бизнесменът излезе с официална позиция, която потвърждава появилата се информация.

Подготвяният нов закон ще удари пряко "Национална лотария", чийто собственик е именно Божков и така ще направи финансирането на "сините" невъзможно.

В позицията си бизнесменът нарича внеслите предложението "некомпетентни политици". Ето и целия текст, публикуван от "Нове холдинг":

"До спортната общественост и спортните медии

Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК „Левски“, бихме искали да представим официалната му позиция.

В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция.

Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес.

Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК „Левски“. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними".

 

 

Източник:https://offnews.bg/

 

120389