Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Васил Божков: За кой...
Васил Божков: За кой ли от всичките ми сигнали говори Гешев?

Васил Божков: За кой ли от всичките ми сигнали говори Гешев?За кой ли от всичките ми сигнали говори Гешев? Това попита обвиняемият бизнесмен Васил Божков, като използва за целта социалната мрежа Twitter.

По-рано през деня главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото срещу Васил Божков. Единият от тях е подаден от Божков по имейл до главния прокурор, а другият от издание, свързано с Цветан Василев, разясни Гешев.

"Сигнал по имейл от обвиняемия Божков до главния прокурор излага определени обстоятелства. Отделно е постъпил сигнал от едно издание, близко до г-н Цветан Василев, което няма да назовавам. И двата сигнала съм ги разпределил към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши. Но задължението на прокуратурата, трябва да бъде ясно, е да проверява както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и доказателства, които са да кажем оневиняващи за обвиняемия в досъдебната фаза. Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства“, каза Иван Гешев.

 

Източник: https://frognews.bg/


127378