Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Вера Иванова от "Си...
Вера Иванова  от

Вера Иванова от "Системата ни УБИВА " при Слави Трифонов: На 2 октомври, вторник от 17.30ч. пред Парламента да се обединим и възстановим справедливостта! Да се преборим за правата и свободата си!В предаването гостува Вера Иванова, представител на майките на децата с увреждания и председател на Конфедерацията за защита правата на децата. Водещият Слави Трифонов разговоря с нея за развитието на новия законопроект и провокациите от контрапротестиращите към майките на децата с увреждания. Малко преди нейното гостуване беше излъчен филмът „Елена“.

„Ние продължаваме. Вече 120 дни сме пред Народното събрание,” заяви Вера Иванова още в началото на разговора.Ммайките на децата с увреждания, протестираха и през месец август – месецът за почивка на народните представители. Вера обясни, че трите нови закона за хора с увреждания се е очаквало да бъдат гласувани до 1 октомври, но все още няма развитие. „Това беше поредното празно обещание. Всеки ден, всяка сутрин и всеки ден следобед те минават покрай нас, обръщат си главите на другата страна всичките народни представители и си тръгват, без да погледнат децата ни,” каза Вера пред камерите.

Тя сподели, че съвсем наскоро, по време на поредния протест на майките на деца с увреждания, са се появили и контрапротестиращи. „Те всъщност ни спретнаха някакво подобие на контрапротест, който съществуваше само за пред медиите, с щастливи хора с бели фланелки от платените организации,” обясни Вера Иванова.

Освен това тя добави, че към майките на деца с увреждания са отправени обиди и провокации, с цел да започне скандал между двете групи протестиращи. „Лично на мен ми казаха, че детето ми прилича на скелета, който е в инвалидната количка,” заяви Вера и продължи: „Просто пробват докога ние можем да издържим, но те много ни подценяват, защото при този живот, който живеем, ние няма как да се поддадем, каквото и да правят.” Тя споделя, че не срещат голяма подкрепа и от обикновените хора, които минават покрай тях, докато протестират. „Ако Стивън Хокинг се беше родил в България, човечеството щеше да чуе за Стивън Хокинг, ама някой друг път.” – коментира емоционално Слави Трифонов.

Вера Иванова е категорична, че майките на децата с увреждания ще започнат да правят масови протести, както в София пред Народното събрание, така и в други градове в България. Следващият протест ще бъде на 2 октомври, от 17:30 часа. 

Във вторник-2.10 от 17.30часа майки от ,,Системата ни УБИВА" организират протестна демонстрация в ,която се очаква да участват и граждани недоволни от всичко случващо се у нас. 


ВИДЕО


Цялото предаване от 28 септември 2018 г.

 

Източник: https://www.slavishow.com/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Гражданско движение "ДНЕС": ЗАЕДНО да сменим Системата!

ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ "ДНЕС": БЕЗУСЛОВНО ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ!

Гражданско движение "ДНЕС": ДА ПОДКРЕПИМ БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ

Протестиращите майки към Движение „ДНЕС“: Благодарим ви за подкрепата! „ДНЕС“ към майките: Обединени сме силни за каузата България!

Системата ни убива: Заедно с Вас ще продължим!

„Системата ни убива“: Ние не се продаваме. Няма да позволим някой да ни яхне

Майка на дете с увреждания: Готвят още по-вреден закон

Майка към президента: Позволете да бъдем евтаназирани със сина ми!

Родителите на деца с увреждания: Не ни убивайте мъчително

Майка към Бойко Борисов и всички останали мизерници: Системата се прави с 5 млн. на площадите и с бой... бой

Протестираща майка: Тази зима отново ще умрат хиляди хора с увреждания от глад


77561