Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Вера Иванова от "Сис...
Вера Иванова от

Вера Иванова от "Системата ни убива": Това са изроди. Биха хората пред момчето с уврежданияТова са изроди. Това са изроди. Биха хората пред момчето с увреждания!!

Това заяви пред Фрог Нюз Вера Иванова, която е една от майките от „Системата ни убива“ която беше от последните изведени от сградата на бившия партиен дом, сега Народно събрание.

 

Те не се посвениха да упражнят насилие пред Христо, който не издържа на гледките и почти припадна. Уплашихме се и поискахме да извикаме бърза помощ. Оказа се че са ни заглушили телефоните, което е другият голям абсурд. „Това което се случи беше нечовешко“, уточни още жената, която години наред води битка за достоен живот на децата с увреждания и техните родители.

 

Преди минути Христо беше върнат от бърза помощ заедно с майка си пред Народното събрание. Майката помоли хората да отстъпят за да му дадат възможност, да диша.

 

Мая Манолова обясни, че момчето е изключително будно и разбира всичко, което се случва около него.

 

Майките със сълзи на очите обясниха, че Христо напълно разбира, че държавата се отнася към него като към боклук. Лекарят, който го е прегледал е констатирал, че момчето е силно стресиран от насилието, което е бил принуден да види с очите си.


.

Хората, които се събраха пред служебния вход на парламента са изключително гневни. Те са категорични, че случилото се дне няма да бъде простено и че никой не е очаквал да стане свидетел на подобна жестокост от страна на управляващите

Не малка част от полицаите посрещнаха с насмешка насилственото изкарване на протестиращите от сградата. Някои дори открито се смеех.

 

Хората остават на място за да продължат 70-тия ден протестите срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

 

Майките седнаха на тротоара, за да поемат и те глъдка въздух, след всичко което им се случи днес, но и твърдо решени да продължат да се борят.


.

 

Очаквайте подробности.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

136842