Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Верният на Цветанов ...
Верният на Цветанов депутат, Александър Ненков, е вносител на поправката

Верният на Цветанов депутат, Александър Ненков, е вносител на поправката "Артекс"Александър Ненков не просто е юрист и вносител на текста, син е на бившия конституционен съдия Румен Ненков и на шефката на КЗК Юлия Ненкова, която пък е заместник-кмет по правните въпроси в началото на строежа, заради който Артекс спестява 260 000 лв.

Съсед на Цветан Цветанов в блока със заменените му апартаменти на ул. Елемаг, освен негов подчинен като председател на ПГ на ГЕРБ, е депутатът Александър Ненков, който е вносител на промените в Закона за устройство на територията.

Те облагодетелстват фирмата Артекс, която пък през 2018 г. продава на супер ниска цена на политика нов суперлуксозен апартамент с частен ВИП асансьор срещу старите му 2 и доплащане (то покрива само цената асансьора). 

Александър Ненков не просто е юрист и вносител на текста, син е на донеотдавнашния конституционен съдия Румен Ненков и на шефката на КЗК Юлия Ненкова, която пък е заместник-кмет по правните въпроси в началото на строежа, заради който Артекс спестява 260 000 лв., защото не е необходимо да плаща ново разрешително, плюс още 3 г. срок за градеж на небостъргача си до хотел Маринела. 

Въпреки твърденията от петък на Ненков, че законът няма обратна сила, факт е, че внесената от него промяна послужва за писмо, което МРРБ издава на главния архитект на София, 

В събота фирмата заплаши медиите, които продължават да вадят разкрития по казуса със съд.

Интересно е, че в предаването ЕвроДикоф Данаил Кирилов – шеф на правната комисия в парламента се направи, че не знае за поправката Артекс в ЗУТ. Разкрития на Гласове обаче показаха с документи, че Кирилов идва от адвокатската кантора, която се афишира като обслужваща Артекс със заплахите си. Нещо повече – той и до момента е описван от фирмата като лектор на нейните събития, личи от сайта на Пенков, Марков и партньори. 

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

ВОЙНАТА В ПАРТИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ ЗАПОЧНА: Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"

Евгений Дайнов: Опорки няма, пелтечат, хванали са се за гушите

ВОЙНА В ГЕРБ - Томислав Дончев атакува Цветанов, иска стола на Борисов ЕКШЪН В НОВА, журналисти саботират боса си Кирил Домусчиев (ОБНОВЕНА)

Абсурд! А DMS номер кога? >> СИЛНА ПОДКРЕПА - ГЕРБ тръгна с кампания: "Цветанов е невинен"


94067