Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Вие, със свалените г...
Вие, със свалените гащи... хвърлете колективна оставка! А не 1 по 1 ! (ОБНОВЕН)

Вие, със свалените гащи... хвърлете колективна оставка! А не 1 по 1 ! (ОБНОВЕН)Вихър Бойчев


В България има строго определени стандарти. За далавери, шуробаджанащина, ояждане, за бездарие, корупция, афери и наглост..., за безочие, за отпуски, заради разследвания, за оставки. Аршинът и нормите открай време се определят само от Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Придържайки се към n-тия скандал на деня премиерът призова всички, чиито имена са замесени в "Апартаментгейт", да последват "примера" на други от ГЕРБ и да се оттеглят от постовете си... Или да си вземат дълъг отпуск.  Каза го за оставките с половин уста, така на цялата герберска номенклатура бе даден знак, че не оставки трябват, а в отпуски да излязат, дълги. Докато бурята премине.

И пак според собствените си стандарти, Борисов се разсърди. На КОНПИ, на ВКС, на Следствието, на мало и голямо. На целия народ. Нищо, че прекалилите с власт са скачали години наред според аршина и стандартите, създадени и наложени точно и баш от премиера. Възползвали са се напълно и докрай от модела, който им е зададен и наложен от ПП ГЕРБ.

Борисов си ги е избирал и назначил всички тези - брутално циничните, харизал им е права, привилегии, освободил ги е от морални норми. А контрол и търсене на отговорност – нейсе.

И сега – ужас! Много станаха „жертвите“. Трапът се напълни! А големите  разкрития по всичко личи ще продължат.

А какво прави бат Бойко? Играе на оставки..., не, не, всъщност на отпуски играе?

В началото бяха оставките. Заминаха си – Димитър Главчев, Валентин Радев, Николай Нанков, Ивайло Московски, Валери Симеонов, Цецка Цачева, кумицата Ваня, зам.-енергийният министър Красимир Първанов, че и Цветан Цветанов, хвърли нещо като оставка, наужким. Гърмяха бушони, летеше прах, разтичаха се журналистките. Този - важният, главният все се спасяваше. Досега. Все чист излизаше.

НО!                                  

Навалицата от озверели от благините на властта няма край. Нито ден – без апартамент, без тераса, без по 3-4 гаража или покрив!

Затова стандартът на Борисов въвежда нов почин – отпуската. Иначе всяка седмица ще падат глави. Много, много глави, но и те ще свършат... И тогава иде ред на най-голямата..., на най-отговорната глава в Родината. И затова елегантно се преминава към дълго оттегляне и „съдействие“ в отпуск. Оставките - по-нататък. Демек, ще се търсят на босия цървулите...

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев, който в момента е в центъра на бурята бе пратен в отпуск, докато чака проверката на Цацаров. Върховната касационна прокуратура ще нищи и сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването.

Още не е ясно какво се случва с последните включили се в „Апартаментгейт“ – жената на "абсолютния престъпник" Роман Василев, която пък е главен секретар на КОНПИ, самия заместник – председател на КОНПИ Ангел Славчев, зам.-областния управител на София Томи Николов, Вежди Рашидов...

От четвъртък в обсега на имотния скандал попадна и министърката на туризма Николина Ангелкова с жилище от 142 кв. м за 61 000 лв.! Тя има всички шансове да спечели имотния „Оскар“. Любимата на Борисов министърка станала известна с "пясъчните" инспекции по морето и скъпите фотосесии в Холивуд  спастрила от закуски, а и татко ѝ помогнал, та си купила апартаменти и имоти за близо 1 млн.лв. Ей така! Небрежно! И между другото. От спестявания, от роднини, от дарения... Пази Боже сляпо да прогледа...!

Айдуците много, бе! Цял чувал с глави ще трябва да се напълни!

Без правителство ще останем, ей!

Картинката в държавата ни става все по-грозна и гнусничка. Вонята пък се разнесе вече и извън пределите ни.

Вече не може да се каже кое е дъното на дъното... на дъната. Правят се отчаяни опити да се затъмнят кражбите и далаверите на века, както и да се покрие и провалът на едно 10-годишно управление. И ББ обикаля в кръг. Порочен, тъмен ....Абе, кръг.

Паниката и психозата отнемат и последните капчици живот на това правителство. Всичко окончателно отече в канализацията с пресния избор на т.нар правосъден министър. Дани Барниръбъла - провален, неук и посредствен шеф на правната комисия, адвокатствал и в кантората, обслужваща скандалната кооперация на властта "Артекс", седна в стола на Цецка. И скоростно си заслужи прозвището - новата Цецка, с панталон и очила. Всъщност едно голямо нищо се заменя с едно друго..., още по-голямо нищо!

Народът онемя. България е поразена – от безсилието, от краха на Борисов. Клекнал и на Цветанов, и на ДПС, и на кого ли не, само и само да има спокойствие и да може да оцелее.

Мъка!

Според собствените си стандарти Бойко и сега спаси кожата. И пак според стандартите му ние трябва да сведем свенливо очи и да се правим, че всичко ще се нареди, всички герберисти ще се пречистят и този път, всичко ще мине и замине. И нито лук яли, нито лук мирисали.

Мисли си шефът на България и ГЕРБ, че като ни правят с Цецо Цв. ден след ден на все по- и по-идиоти, не виждаме, че и премиерът е... със свалени гащи. 

Този път обаче няма измъкване. Колкото и както и досега Баце да се разграничава - заминават си! И го знае, и говори цяла България. И герберите дори, които повсеместна паника и страх ги тресе от ранни зори.

Защото разкритията и в центъра, и по места тепърва предстоят. И страхът си отива... Заедно с Борисов и ГЕРБ си отива.

Решението! Просто и е само едно: Колективна, обща оставка на всички!

И край. 

 

 Image result for скандали КОНПИ Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚Ð°Ñ‚ от изображението за Апартаментгейт

      

      Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображението за АпартаментгейтРезултат от изображението за министъра на туризма на оскарите 

 

 


95137