Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Вижте списъка на къщ...
Вижте списъка на къщите за гости на ДФ

Вижте списъка на къщите за гости на ДФ "Земеделие"На 20 май 2016 г. Фонд „Земеделие“ публикува списък с изградените къщи за гости по мерки 311 и 312 от ПРСР 2007-2013. В списъка не са посочени нито сумите, нито кой е реализирал проектите. За голяма част от обектите е посочено само населено място, но не и точен адрес.

Министърът на земеделието заяви тази сутрин, че от години е наличен списъка на къщите за гости. Проверка на Фрог Нюз показа, че това е така, но с доста сериозно разминаване с твърденията на министъра. Той каза, че от него се вижда както финансирането, така и бенифициентите, което не е така. Вижте списъка ТУК.

 

Информацията за изградените къщи за гости на територията на цялата страна е представена по области и населени места и има за цел да бъдат публично популяризирани обектите за селски туризъм, съфинансирани от ПРСР чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), съобщават от фонда.


Преди 4 години държавен фонд „Земеделие“ публикува на интернет страницата си пълен списък с къщи за гости, съфинансирани по проекти по мярка 311 ,,Разнообразяване към неземеделски дейности", мярка 312 ,,Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. и по мярка 41 „Прилагане на стратегиите за местно развитие“, която се реализира от одобрени от МЗХ Местни инициативни групи (МИГ) при прилагане на подхода Лидер.


На сайта се посочва още, че с публикуването на списъка с къщите за гости Фонд „Земеделие“ очаква и адекватна обратна връзка от страна на обществеността. При констатирани видими нередности или при съмнения за използване на изградените обекти не по предназначение, всеки може да изпрати сигнал до ДФ „Земеделие“.

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?

Оставка и затвор! >> Поражанов скри дали синът му се занимава с европроекти на други министерства

Поредна наглост! Искат я, а той не дава! >> Порожанов след скандала с къщите за гости: Нищо не ме притеснява, дори да ми искат оставката!


98334