Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ВКС гледа делото по ...
ВКС гледа делото по казуса Полфрийман, ВМРО протестира пред Съдебната палата

ВКС гледа делото по казуса Полфрийман, ВМРО протестира пред Съдебната палатаВМРО организира днес протест пред Съдебната палата в София. От партията призовават всички, недоволни от предсрочното освобождаване Джок Полфрийман да изразят гражданската си позиция на митинга от 9 часа. 

За този час е насрочено заседанието на Върховния касационен съд, който бе сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд - Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постанови условно предсрочното освобождаване на австралиеца, който от 2007 г. е в затвора с 20-годишна присъда за убийството на Андрей Монов. 

Делото е за възобновяването на производство за предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман, съобщиха от ВКС. „Заради изключителния обществен отзвук на делото, както и с оглед разпространената в общественото пространство информация, че условно предсрочно освободеният Джок Полфрийман е лишен от право на свободно придвижване във връзка с предстоящото произнасяне на ВКС, следва да се осигури възможност за провеждане на касационното производство в кратки срокове, като делото бъде пренасрочено
за 07.10.2019 г. от 9.00 ч. Посочената дата на заседанието е определена след съгласуване и преценка на състава, ангажиран за разглеждане и решаване на делото, съобразена е със служебната ангажираност на съдиите, като осигурява и достатъчен период от време за подготовка на страните“, се казва в съобщението на ВКС.

 

 

 

 

 

 

Настояваме за морално решение, което да възстанови чувството за справедливост в обществото, пишат в призива си за протеста от ВМРО. 

 

Източник: https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Присмиват ни се убийци >> Полфрийман: Мога да работя в Австралия, но искам да реформирам затворите в България

Протест иска оставката на съдията Калпакчиев, пуснал предсрочно убиеца  Полфрийман

За връзката между освобождаването на  Полфрийман и избора на главен прокурор

Дори бащата на Полфрийман изненадан от освобождавато му


114147