Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Властта е неангажира...
Властта е неангажирана >> Томислав Дончев: Паниката в Сливен не е поредната дигитална щуротия

Властта е неангажирана >> Томислав Дончев: Паниката в Сливен не е поредната дигитална щуротияПаниката в Сливен не е поредната дигитална щуротия. Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев по повод създалата се истерия сред родителите в Сливен.

По думите му има поне няколко кандидат кмета и една политическа сила, които имат намеса в тази ситуация. Доколкото имам информация това е коалиционен партньор на левицата във формата за местните избори.

Той обясни, че тези процеси текат от няколко месеца. Тестват се няколко теми през мрежите и темата с отнемането на деца удари болното място, посочи Дончев. Той припомни, че е имало опити и за създаване на други истерии, свързани със заселването на бежанци, роми и др.

Според него се експлоатира с най-големите страхове на хората - децата, но никой не си отговаря на въпроса като ги вземе държавата какво ще ги прави тези деца.

Вицепремиерът изтъкна, че вземането на дете е крайна драстична мярка когато има случаи на насилие или детето не живее в добри условия.

По отношение на аналогията, която премиерът Бойко Борисов направи във връзка със създавалата се ситуация в Сливен, той поясни, че това е направено, защото се е случило в предизборна кампания.

Във връзка с предстоящите местни избори на 27 октомври, вицепремиерът Томислав Дончев, заяви, че ГЕРБ винаги са участвали във всички избори чисти.

Кампанията не започна добре, от мръсната кампания страда демокрацията, подчерта Дончев. По думите му накрая трябва да се избира от най-малко оцапания.

По повод поведението на Волен Сидеров в предаването "Референдум" по БНТ, той лаконично заяви, че коалиционното управление не е нито лесно, нито просто. Според него все ощене е.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://news.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Роми от Сливен прибраха та си от училище. Чули, че ще им ги отнемат

Фалшиви новини за отнети  паникьосаха роми в страната

Сигурност ли – няма начин?! Келепирът му е майката

Международни експерти в София заради политиката към та. У нас променят закони за пари?

Истерия преди надигането114268