Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Властта заглуши прот...
Властта заглуши протеста на българските майки

Властта заглуши протеста на българските майкиВластта се опита да заглуши протеста на майките на деца с увреждания. В продължения на два часа гневните родители са на улицата, покривайки Орлов мост с черните си знамена. За съжаление всички лайф излъчвания от мястото на протеста бяха спрени, а запознати обясниха, специално за Движение "ДНЕС", че това се дължи на ограничаване на сигнала на мястото на събитието. "Националните телевизии и радиа не излъчват пряко. Единственият начин на информация е чрез Интернет. А като се прекъсне сигналът хората не могат да видят какво се случва в центъра на столицата", каза Евгени Ненков, експерт социални медии.

Същевременно премиерът Бойко Борисов обяви, че ще отпусне 150 млн. лева допълнително за реформите в социалната сфера. Министър-председателят обаче обеща подобно нещо и преди няколко месеца, а думите му не се превърнаха в реалност. Майките на деца с увреждания обвиниха Борисов в лъжа и припомниха, че това не е първият път, когато властта обещава, но не изпълнява.

Припомняме, че премиерът постъпи така и с Референдума от 2016 г., на който гласуваха 3,5 млн. българи и бяха излъгани от властта.

Майките на деца с увреждания заявиха готовността си да продължат с протестите си всеки ден, докато исканията им не бъдат удовлетворени.

 

 

 

 


77702