Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ВМРО обвини Сидеров,...
ВМРО обвини Сидеров, че прави път на ДПС към властта

ВМРО обвини Сидеров, че прави път на ДПС към властта“Не твърдя, че "Атака" обслужва ДПС, но поведението на нейния лидер Волен Сидеров отваря ниша за ДПС, а те са петимни да се върнат във властта", каза заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки пред Нова телевизия. Така той коментира изказването на Сидеров от събота, че вицепремиерът от ВМРО Красимир Каракачанов трябва да подаде оставка, след като това направи по-рано вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Джамбазки допълни, че нови оставки на министри от "Обединени патриоти" не са нужни.

Според него Волен Сидеров е трябвало да постави исканията си на срещата на парламентарната група във вторник, а не да ги съобщава през медиите. Джамбазки пресметна, че предвид броят на депутатите от ВМРО, НФСБ и "Атака", групата на “патриотите“ като цяло не подкрепя исканията на нейния председател.

Заместник-председателят на ВМРО каза, че Волен Сидеров може да продължи да представлява групата и не трябва да се иска отстраняването му, защото "играта на искане на оставки е безполезна и пречи на нормалната работа".

Джамбазки коментира, че вицепремиерската позиция на Валери Симеонов трябва да бъде поета от друг човек на НФСБ, така както и останалите партии в "Обединени патриоти" имат свои министри.

Евродепутатът се съгласи с тезата, че при неуспех на коалицията на евроизборите ще се стигне до предсрочни парламентарни избори. Той обобщи, че има много възможни конфигурации за бъдещия вот за евродепутати, като предложи кандидатите на "Обединени патриоти" да се определят с широки вътрешни избори, в които участват всички симпатизанти.

"Така няма да се задава въпросът има ли сделка с номинациите", поясни Джамбазки.

 

Източник: https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

След крошето на Сидеров: Разпадът се разраства >> Каракачанов свиква Коалиционния съвет заради исканата му оставка

Борба за кокала >> Сидеров: Оставката на Каракачанов я предлагам като спасителна акция

ОСТАВКА! >> Каракачанов отвърна на Сидеров: При мен с лошо не става! От малък съм такъв
81840