Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Войводиново пак въст...
Войводиново пак въстана, този път срещу съда

Войводиново пак въстана, този път срещу съдаДесетки недоволни се събраха отново на протест в пловдивското село Войводиново. Протестните действия засега преминават мирно. Хората искат съдът да отмени решението си, чрез което двамата братя, пребили командоса Валентин Димов, излязоха на свобода. Припомняме, че те сключиха споразумение, с което се признаха за виновни и така им бяха наложени условни присъди.

"Това е подигравка с всички неща, които се случват в нашата държава. Дава се повод да продължат да се правят още повече престъпления", изразиха пред НОВА ТВ несъгласието си със съдийското решение жители на Войводиново. "Докато съм жива няма да забравя тези юмруци, скачането върху него, ритниците. Никога няма да забравя как отвсякъде пръскаше кръв. Няма да забравя, тази жестокост и това, че Асен Пакетов крещи "Остави ме да го довърша!", разказа пред БТВ пряк свидетел на случилото се.

"Не е нормално да им бъдат дадени такива присъди. Страхуваме се. Имаме деца и внуци и всички", каза друг жител на селото. Местните очакват, че ромите ще се върнат в махалата на Войводиново дори след събарянето на постройките. И ако това се случи хората се заканват, че ще протестират и няма да ги допуснат обратно.

Кметът  на селото Димитър Тосев съобщи, че досега всяко едно от заседанията по дело за събарянето на ромските постройки е било отлагано за следваща дата. Причината - жалба, без да има доказателства кой и как ги е построил и как взима тока. Знае се само, че от жилището на един човек се е взимало електричество и са били поставени общо два водомера.

 

Редактор: 
АТАНАСКА МАРКОВА

 

Войводиново на бунт срещу условните присъди на ромите, пребили командоса

Жителите на Войводиново възобновяват ефентивните протестни действия тази вечер. Причина за решението е условната присъда, която по...

Прочети повече

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/society/

 


95416