Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Врачани на протест с...
Врачани на протест срещу дупките. „ДНЕС” на среща с местните власти

Врачани на протест срещу дупките. „ДНЕС” на среща с местните властиСлед поредния протест срещу дупките по пътищата, във Враца се провежда общоградска среща с кмета Николай Иванов и областния управител Венцислав Василев за обсъждане на организацията на по-нататъшните ремонтни дейности по Водния цикъл и изпълнението на проекта за Околовръстния път на Враца.

Напомняме, че в знак на протест срещу пропадането на улици и образуването на огромни ями като тази на бул. „Демокрация”, доброволците от „ДНЕС” – Враца провеждат вече няколко мълчаливи протеста. Те заявяват, че до края на есента на 2014 г., когато е предвидено да завърши проекта, ще извършват постоянен контрол над строителните дейности и ще провеждат ежемесечни протести с цел превенция и контрол на усвояването на средствата до решаването на проблема. В неделя се проведе и голям автопоход, на който врачани с колите си прекосиха улиците с надути клаксони и включени аварийни светлини. С маски срещу прах и очила те демонстрираха как ежедневно трябва да са екипирани, за да успеят да преминат по-здравословно по врачанските улици.

„ДНЕС” – Враца очаква градската управа да посочи кои улици ще бъдат преасфалтирани основно с отпуснатите от правителството 7 милиона лева от инвестиционната програма за развитие.


1344