Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Време дойде да излиз...
Време дойде да излизаме от блатото

Време дойде да излизаме от блатотоКоментар на Първолета Първанова, гр. Добрич - доброволец от референдума за смяната на системата

 

32 млрд. лева ще влязат в България от еврофондовете до 2020 г. От тях 15 млрд. вече са усвоени през първи програмен период, който бе от 2007 до 2013 г. Това показват данни, изнесени тези дни. 17.89 млрд. лева ще остане да вземаме до 2020 година като най-много пари ще отидат за развитие на селските райони, транспорт, околна среда, региони в растеж, развитие на човешките ресурси. Парите, които до момента България е взела са предназначени основно за транспорт, околна среда, регионално развитие, развитие на човешките ресурси...

Това повдига един много логичен въпрос - Абе, тези европейци луди ли са? Години наред наливат пари в България, но резултатите са повече от плачевни. Че и още милиарди евро ще дойдат и ще потънат, както досега.

България се превърна в територия от плаващи пясъци. Каквото и да влезе - всичко потъва и никой не знае къде и как. Но само предполагаме - в джобовете на политици и приближени до тях фирми.

 

ТРАНСПОРТ. Няма как да не отчетем, че през тези години страната ни се радва на метро и малко, но все пак нови магистрални пътища. Нищо че в нормалните страни това се приема за нещо съвсем естествено, то ние тук в България си мислим, че е голямо благо. 3,73 млрд. лева за транспорт обаче явно не стигнаха, за да изградим хубави пътища. Само шофьорите знаят колко опасни се оказаха нашите аутобани, които я има, я няма месец-два след пуска им в експлоатация и почват да пропадат и да се ремонтират... Защо ли? Икономии заради... комисионните! Примерите са безброй. На 2 декември 2017 г. дупка на магистрала "Тракия" спука гумите на десетки автомобили. На 29 май 2015 година участък от 8 километра на същия път се деформира и застраши пътуващите. Част от осветлението на "Марица" работи само седмица след официалното откриване... Селските пътища са в окаяно състояние, приличат на лунен пейзаж. Толкова за развитието на транспорта.

 

ОКОЛНА СРЕДА. За последните години по това перо са заминали 3,21 млрд. лева. Само фактът, че най-големите градове в България - София, Пловдив, Варна, Бургас буквално се задушават от отровен въздух само показват колко добре сме се справили и по това перо. Същевременно държавата така и не спря изсичането на горите, нещо повече - горските, които се опитват да се справят с проблема често биват ругани и заплашвани ако не са част от дървената мафия на ГЕРБ и ДПС.

 

РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ. За тези, които не знаят по това перо парите (3,13 млрд лева) трябва да отидат на най-западналите и бедни райони в страната. Гордостта на Лиляна Павлова - бивш министър на регионалното развитие беше санирането. Идеята добра, но реализацията - плачевна. Първоначално стана ясно, че един единствен блок е струвал близо 1 млн. лева! А реалната цена е почти на половината. Грабеж. Основно пак от приближени фирми. След саниранията започнаха да падат мазилки, облицовки, да се появяват течове. Пълна катастрофа. Да не говорим, че стотици хиляди домакинства очакваха да санират жилищата им, но уви. Програмата спря изведнъж, въпреки обещанията и гръмките слова от Лили и наследника ѝ, че това не е така.

Едва ли има нужда от повече примери за ужасяващата ситуация, в която се намира Родината. Ежедневно говорим за отчайваща бедност, за хора, които не могат да си купят дори хляб, за потресаващи кражби, побои, убийства. Едва ли има обикновен българин, който да не е пострадал от измама или някакъв вид насилие. Най-страшното е, че вече започнахме да приемаме това като нещо нормално. Страната ни се превърна в блато и това за жалост заплашва да погълне всички ни, ако нещо не се промени. Милиони намериха спасение в странство, прокудени от държавата-менте. Но ние останахме тук! За да се борим!

 

Преди няколко месеца Слави Трифонов обяви своя проект и започна да събира цвета на нацията, хора, които искат да променят България и са готови да се жертват за нея. Хора, доказали се в своите професии и области. Тези дни той представя пред обществото част от тези хора.

Без съмнение Слави има ясно начертан и последователен план за действие. На всички е ясно, че тази година той ще направи своя логичен ход в името на България. Отговорен и логичен ход. И никой вече не се съмнява, че Слави ще излезе начело и ще обедини и поведе Родината към по-добро. Защото Слави Трифонов е отговорен, устремен и последователно борещ се за справедливост човек.

Българин, жертващ от свободата и доволството си заради всички нас.

Българин, не ламтящ за слава, пари и власт. Той си ги има...

Българин–родолюбец, влизащ в политиката не за облаги и заради самата политика, а за да спомогне за промяната на страната ни. Такъв ангажимент към Родината обаче е тежка и изключително отговорна работа, понякога и не особено популярна. България, доведена от цялата политическа олигархия до днешното тежко положение е паднала толкова дълбоко и е в такова тежко състояние, че за да се оттласнем от дъното ще се наложи да се реже жестоко. Всеки здравомислещ човек осъзнава, че ситуацията е трагична, и че когато някой можещ и знаещ като Слави застане начело, то ще трябват тежки, радикални дори брутални мерки и промени. А понякога обществото трудно би ги понесло дори да съзнава, че са за негово добро.

Необходими са поне 2 години, за да се изчисти основно цялата гангрена, обхванала страната. Усещането за промяна е навсякъде, но то няма как да дойде като с магическа пръчка. Няма как да се случи извън нас, без да сме обединени и единни заедно със Слави. И всичко това във време, в което мафията си е купила държава, а политиците и от властта, и от псевдоопозицията работят заедно в съдружие с нея. Ето защо и борбата за връщането на държавата ще бъде жестока. Жестока, но правдива и справедлива. Борба на един цял изстрадал народ срещу шепа политически окупатори и лицемери. Да оставим настрана това, че всички сектори и отрасли се нуждаят от тежки и болезнени реформи, нереализирани от всички управници до сега. Нуждаем се отчаяно от дълбоки, смислени и истински, а не половинчати реформи. За да изплуваме. Да се преборим!

И затова трябва да сме готови за промени..., да се подготвим за промени и реформи, които макар и неприятни и болезнени трябва да се направят в името на по-доброто бъдеще на България.

И накрая, приятели, съмишленици, да си кажем и най-важното: Трябва всички ние заедно, убедено, самоотвержено и безапелационно да подкрепим Слави и каузата му! За пълна дълбока и всеобхватна промяна! Защото това е истинската и най-справедливата кауза. Каузата на България! Каузата за нашето бъдеще и достоен живот!

Иначе блатото, изпълнено от вонята на политическата смрад ще ни погълне окончателно и безвъзвратно. И завинаги... Да не го допуснем! И да изхвърлим политическият боклук, веднъж и завинаги!

ЗАЩОТО ЗНАЕТЕ: НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. НО ИМА ТАКЪВ НАРОД!

И ТОВА СМЕ НИЕ, ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

 

Вижте и други материали по темата:

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Защо Слави говори със студентите?

ПОЗОР И ГАВРА С ГЛАСОВЕТЕ НА 700 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ!

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

Кой се страхува от Слави Трифонов?!

Страхливото мълчание на политиците и медиите... За статуквото, очакванията на хората и възхода на Слави Трифонов

Милиони българи в чужбина плакаха със Слави

Митинг-концертът събра стотици хиляди на Орлов мост  

-------------------------------------------------

Наследници на частна гора сигнализираха за незаконна сеч в Рила

Колко ли са откраднати* >> 32 млрд. лв. за България от ЕС за 13 г.

Дупка на магистрала "Тракия" спука гумите на десетки автомобили

Проблеми с най-новата магистрала у нас

Безплатното саниране излезе по 1 млн. лв. на блок

Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева

 

 


51040