Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Време е за сопи. Търпението приключи. Има два адреса на гнева – Прокуратурата и  Министерски съвет. Всичко друго е производно

Време е за сопи. Търпението приключи. Има два адреса на гнева – Прокуратурата и Министерски съвет. Всичко друго е производноКогато преди час и нещо писах за насилието над жените, нямах представа, че истината е много по-жестока, непосредствена, брутална, дори апокалиптична. Убиха, изнасилиха, удушиха едно младо момиче – журналист Виктория Маринова.

Забележете убийството е станало вчера по обяд, сигналът е подаден в 14 часа, а чак днес пускат информация, очевидно загрижни за обяснението и публичния гняв!?! Цял ден разлика.

Вижте от кога са първите съобщения днес след 11 часа. Трябваше да знаем, че разкритията около Джи Пи Гейт/Ге Пи Гейт и изобщо всяка журналистика, която бърка в калта на властта рано или късно ще бъде застигната от съдбата на руските журналисти, които загубиха живота си по нареждане на Путин.

Именно в деня на убийството на Политковская става това убийство – посланието трудно може да бъде по-ясно.

Този път няма да сдържам гнева си и призовавам всички, на които им е останало поне малко чувство за справедливост, за почтеност да излязат, да протестират и да свалят – прокуратура, власт, всичката тази измет, да „възстанат“. Не допускайте да ви залъгват с приспивни песни – почакайте избори, демокрацията трябва да говори. У нас демокрация няма, има авторитарен режим и изборите не решават абсолютно нищо.

Не се съмнявайте, ще приложат всички трикове за да опитомят гнева и отложат разплата. Ще изкарат убийството и изнасилването битова драма, ще си поръчат поредния клошар виновник или любовник. Че няма нищо общо с работата и последния и репортаж !? – на такъв ранен етап те вече знаят какво не е?!?.

Истината и отговорите са в този клип. Техническият извършител може да бъде всеки.

Не се вързвайте на клетвите на Борисов, на Цацаров – че този път ще бъде по-различно и ще разкрият убийството. Защото те се хранят от закрила на гранд корупцията, която убива и плаща на килъри.

Знаех, че алтернативните медийни канали няма да бъдат приети леко от властта, която вижда че контролът върху централните медии не дава контрол върху съзнанието. Но НИКОГА не съм си представял, че ще минат толкова бързо към убийства.

Време е за сопи. Търпението приключи.

Помните ли как дойде Борисов на власт – с много убийства в ъндерграунда, които бяха плод на интриги, защото никой не влезе в затвора. Говореше се, че има отряд килъри под контрола на службите, който върши мръсната работа. Колко му е да предложиш на престъпник сделка – да му опростиш или смекчиш присъда срещу „услуга“.

С тези хора на власт диалог не може да има – уродливостта в тяхното поведение и манталитет не дават никакъв шанс да намерим за какво да се хванем за да оправдаем липсата си на радикалност днес и сега.

Тази полиция и тази прокуратура нито могат да защитават, нито могат да разкриват каквото и да било, защото служат не на народа, а на олигархичната власт.

Майната ви, господа управляващи.

За това казах, че след като властта мина всякакви предели на арогантността си при обогатяване, ще премине и към премахване на опонентите си.

Ако има журналисти в медиите да не се съобразяват с началниците си, а да търсят хората, които не показват на екраните си.

Днес беше Виктория, утре може да бъде вашата дъщеря или син, може да бъде всеки от нас.

Има два адреса на гнева – прокуратурата и Министерски съвет. Всичко друго е производно.

Илиян Василев

На снимката: Виктория Маринова, която бе брутално убита

Източник: http://afera.bg/
.
.

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: 
Започнаха ликвидирането... на неудобните! 
ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

Убийство като илюстрация: изнасилена, душена, бита и убита журналистика!

Лудите били виновни. Мето, министре, по-близо е месокомбината, това ражда ли умозаключения в мето главата ти?

Нападнали тв водещата Виктория Маринова след среща с приятели, докато спортувала

Убитата журналистка Виктория Маринова – подкрепяше силно каузата на протестиращите майки от „Системата ни УБИВА-ВСИЧКИ“

Теории на хаоса* >> Маринов за убийството в Русе: Близо до произшествието има психиатрично заведение

България в шок! Властта почна разправа с неудобните!* >> Последното предаване на убитата тв водеща било за Джи Пи Гейт

Борисов с първи коментар за бруталното убийство на млада журналистка Виктория, което потресе Русе

Илиан Василев във Фейсбук: Властта премина към премахване на опонентите си

МВР работи по всички версии за убийството на журналистката от Русе

Полицаи за убитата журналистка: Не помним друго толкова брутално престъпление в Русе

В уж „спокойна и сигурна“ България* >> Жестоко убийство на 30-годишна бизнесдама в Русе, жертвата била изнасилена, душена и обезобразена (СНИМКА)

Кой и защо си позволи да арестува български журналисти? Вижте цялата истина в "Шоуто на Слави"

"Биволъ" пред Слави: Румънският журналист взе документите на "Джи Пи", ще докажем корупция за милиарди

Слави Трифонов за ареста на журналистите от "Бивол": Гасете лампите и закривайте държавата

ДАНС поема разследването на "БиволЪ" за еврофондовете


78196