Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Врътките на ГЕРБ спр...
Врътките на ГЕРБ спрямо референдума продължават

Врътките на ГЕРБ спрямо референдума продължаватПозиция  на Движение "ДНЕС"

След предизборните обещания на Борисов за 100% изпълнение на референдума и разпускане на парламента, след внесения от ГЕРБ едноименен  законопроект, след триумфалното участие на Цветан Цветанов в "Шоуто на Слави", дойде ред и на истинското лице и същност на ГЕРБ. Цвета Караянчева преди време обяви, че "не трябва да бързаме с референдума".

Десислава Атанасова пък заяви, че не е сигурно, че останалите политически партии ще ги подкрепят, въпреки че ГЕРБ могат да прокарат законопроекта в зала и без пълен кворум от 240 депутати.

В събота друг верен глашатай на партията и бивш сподвижник на Кунева - Тома Биков рече, че "ние имаме своите възражения"... и т.н и т.н.

Е, уважаеми читатели, за кой ли път да се запитаме, кое ли е всъщност истинското лице на тази партия?! Партията, която за трети път се е устремила да ни управлява. Партия, която не се е променила за последните близо 10 години, откакто се намърда във властта. Отговорът изглежда отдавна е ясен. ГЕРБ никога и по никакъв начин не са и няма да бъдат заедно с хората и с техните желания и надежди за промени. ГЕРБ са носители на старото, на статуквото, на застоя и абсолютния контрол. Поради това няма нищо ново и прогресивно - няма нито да подкрепят, а камо ли да отстоят. 

Референдума го ползваха предизборно, за да спечелят някой и друг глас, а сега се опитват да си измият ръцете (заради това, че няма нищо да направят) с коалиционния им партньор, т.нар. Патриотичен фронт, които виждате ли били против, но те, ГЕРБ и грам усилия не положиха да ги убедят, дори можеха да ги принудят да подкрепят Референдума. А ГЕРБ могат и Цветанов най-добре знае как да стане това!

Лидерът Борисов лакатушеше между: „Категорично приемаме референдума“, до „Референдумът е атака срещу държавността“.

Сега дойде ред и на РR-а, чрез който редица къде по-известни, къде по-неизвестни фигури от тази партия ще започнат да каканижат как мажоритарната система не е най-добрата, най-точната, най-прецизната и т.н... Все доводи, които искат да ни подготвят за това, което няма да се случи – няма да приемат референдума, защото не им е изгоден. Не е удобно изборите да бъдт задължителни, не е удобно субсидията да е 1 лев., не е удобно да избирме кадърните, качествените хора, а не просто поставени пешки в някаква игра. Защото ГЕРБ, подобно на лидера им, никога не са държали и няма да държат на думата си! Но кой ли им вярва, освен заблудените и вярващите в задгробния живот!

А, пардон, къде е г-н Бойко Борисов, нали той ревностно обещаваше ли обещаваше мед, масло и светлина за народното допитване...? А пък и всички вкупом все, ама все забравят и не слагат в сметките си пустия им и омразен Слави Трифонов... До кога ли...

 

 27321