Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Всезнайкото предрече >> Проф. Константинов: Ако на евровота БСП и ДПС съберат общо 9 мандата, ще има предсрочни избори

Всезнайкото предрече >> Проф. Константинов: Ако на евровота БСП и ДПС съберат общо 9 мандата, ще има предсрочни избориАко на евроизборите БСП заедно с ДПС съберат общо 9 мандата, ще има предсрочни парламентарни избори у нас. Това прогнозира пред „Фокус“ проф. Михаил Константинов.

Той уточни, че очаква ГЕРБ и БСП да получат най-много евродепутати, но на резултатите от изборите за европейски парламент трябва да се гледа и за евентуален коалиционен партньор.

„Ако приемем една такава потенциална коалиция – БСП плюс ДПС – трябва да се види дали тя ще има повече мандати отколкото ГЕРБ плюс евнетуалните техни съюзници. Евентуални съюзници на ГЕРБ биха били Обединени патриоти и една обединена градска десница.

Тук не трябва да се гледат само гласовете на ГЕРБ и на БСП, които ще бъдат близки като брой, а мандатите заедно с тези на един евентуален коалиционен партньор. Българските евродепутати са 17. Повече от половината от 17, това е 9. Така че БСП плюс евентуален свой съюзник ако имат 9 депутати, това е очевидна подкана за предсрочни парламентарни избори. Това показва, че настроенията в България са се променили.“ Проф. Константинов каза още, че не очаква появата на нов политически играч, защото за евроизборите е късно, а местните избори имат различна специфика.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

50% е вероятността да има вот 3 в 1 през 2019 година

Говори професор - всичколог >> Михаил Константинов: Българска фирма не може да изработи машините за гласуване

Страх разтриса глашитаите на властта* >> Михаил Константинов: При патриотите вече е изчерпан парламентарният ресурс

Анализатори: България се приближава към хоризонта на предсрочните избори със скандалите във властта

 

85622