Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Всички сега идват! >...
Всички сега идват! >> ДНСК ще направи обстоен преглед на документите на спрените строежи по морето

Всички сега идват! >> ДНСК ще направи обстоен преглед на документите на спрените строежи по морето



Предизвикалите възмущение строителни обекти са спрени, но временно

ДНСК ще направи обстоен преглед на документите на спорните строежи по Южното Черноморие, които са временно спрени заради открити нарушения. Това каза на брифинг директорът на строителния надзор Иван Нестеров.

 

Снимка: bTV

 

Спешна проверка на място, разпоредена от премиера Бойко Борисов, установи нарушения при два от строежите. На третия инвеститорът доброволно спря дейността, като посочи причина – лошото време.

Директорът на ДНСK обясни, че на плажа до Алепу ще се обърне специално внимание на брегово-укрепителното съоръжение и ще се провери дали изпълнява функциите си. Там са одобрени за строителство и три жилищни сгради, но те не могат да се започнат, пред да се направи проверката по укрепителните дейности.

 

Относно „Арапя” Нестеров отбеляза, че има доста неизяснени проблеми, свързани с цялата инженерна структура. Там се предвижда изграждане на вилно селище с 23 къщи, а вчера стана и ясно, че по документи боровота гора не се води такава. Кметът на Царево сезира и прокуратурата по случая.

Снимка: bTV

 

„Вчера при огледа установихме, че временният път съществува в регулационния план, но в обяснителната записка към него липсват план-схемите, които да документират захранването на обектите, а те трябва да са захранени с ток, вода и канализация”, обясни директорът на строителният надзор.

Т.е. нямаме синхронизация с разпоредбите на Закона за чернoморското крайбрежие. Поради тази причина на този обект в община Царево ще бъде направена задълбочена проверка, добави той.

В понеделник предстои да се прегледа цялата документация по казуса. Мерките са наложени до отстраняването на нарушенията, което означава, че след премахването на тези пропуски, строежите могат да бъдат възобновени.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Засега! >> Спират спорните строежи по Южното Черноморие (ОБЗОР)

Природозащитници поискаха оставката на екоминистъра

Граждани излизат на „Протест - бунт в защита на природата“ и срещу управляващите

 


 

 


87969