Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Всичкият скрап от св...
Всичкият скрап от света, у нас! >> Борисов в Брюксел: Можем да купим стара подводница от Норвегия, ако постигнем добра цена

Всичкият скрап от света, у нас! >> Борисов в Брюксел: Можем да купим стара подводница от Норвегия, ако постигнем добра цена„Дипломацията и мирът трябва да бъдат нашата цел, независимо, че се намираме в най-силната отбранителна централа в света – НАТО“, съобщиха от правителствена информационна служба. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на съвместно изявление с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел.

Премиерът Борисов изтъкна значението на възпиращата сила на Алианса.

„България се намира на много уязвимо място и затова дипломацията я поставяме на първо място. Единственият надежден партньор, който ни пази, е НАТО“, заяви още българският министър-председател. Борисов добави, че принципът, който той защитава и на който държи, е отбрана и възпиране. По думите му това е и причината страната ни да инвестира значителни средства в сектора.

Премиерът Бойко Борисов специално акцентира върху индустриалното сътрудничество, изтъквайки огромните възможности на страната ни в индустриално производство по лицензи и в съвместно производство.

„Ако така върви икономиката, освен за образование, здравеопазване, инфраструктура, ще заделим допълнителни средства и по тези пера“, уточни Борисов.

Българският министър-председател отбеляза, че благодарение на повишаването на БВП в страната ни и растящата икономика, България отдели повече средства за армията – не само за заплати и ремонти, но и за закупуването на нови изтребители, и също така беше възстановено Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Наскоро българският парламент ратифицира и покупката на два миночистача от Холандия.

„Ако така върви икономиката и бюджетът е на излишък, ще продължим да модернизираме българската армия, не само ВВС. Трябва да се насочим и към военноморския флот и сухопътните сили“, заяви още Борисов.

И продължи: "С това, че БВП се повиши, икономиката заработи много добре, ние си позволихме да отделяме и за армията. Позволихме си да купим от най-добрите самолети Ф-16, за да можем да отговаряме на всички натовски стандарти. Сега по същата схема, помолих колегата Столтенберг, Норвегия освобождава една своя подводница и ако постигнем една добра цена, ще я купим. Единствената българска подводница стана музей. Имаме спартани, кугъри, пантери, но трябва да се насочим към военноморския флот и сухопътните сили," добави Борисов.

Премиерът специално изрази своята благодарност за изключителния професионализъм на българските военни, които са на мисии. Министър-председателят Борисов отбеляза, че създаването на координационен център във Варна среща подкрепата и на НАТО.

Столтенберг от своя страна изтъкна, че сигурността в Черно море е от първостепенно значение не само за региона, а за цяла Европа и координационният център във Варна ще спомогне това да се случи.

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Президентът Румен Радев: Борисов полага усилия да ни спаси от Борисов

Юристи: Решението на МС противоречи на Конституцията, в нея няма „независим” прокурор

Борисов да създаде независим прокурор, е все едно Пеевски да създаде независима медия!

"(Не)зависимият прокурор". Защо идеите на кабинета не гарантират ефективно разследване на обвинител №1

"Спасителят" Бойко ни избави от поредната злина

Манолова – една крехка жена, срещу един не на място... мъж

Хвърляй прах в очите

Национална стратегия за заличаване на България

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим

Манолова: Борисов е обладан от страх и паника, че ще загуби София! Срам ме от лъжите му! Срам ме е от него! Срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света!

Почти като скръбна вест

Оставки без минавки и напред..., но всичко има и начало, и край

И в битката за София... Борисов на губеща карта НЕ залага!

Виновен си, Борисов!

Наказание, ама не точно. Цената на това да бутнеш барбекюто и да се облажиш..., пак от държавата

 

Хващайте лопатите!


118667