Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ВСС допусна за изслу...
ВСС допусна за изслушване Иван Гешев като кандидат за главен прокурор

ВСС допусна за изслушване Иван Гешев като кандидат за главен прокурорЕдинодушно с 11 гласа "за" прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет допусна изслушването Иван Гешев като кандидат за главен прокурор. То ще се проведе на 24 октомври. 

 

Днес кадровиците приеха двата доклада за професионалните и нравствени качества на номинирания, които от вече близо месец са публикувани и на интернет страницата на ВСС.

Единият доклад е изработен от Комисията по атестирането и конкурсите към колегията. В него се казва, че прокурор Иван Гешев притежава високи професионални качества и стриктно изпълнява служебните си задължения. Освен това той има доказани ръководни умения, получавал е и международна подкрепа. Комисията смята, че липсват данни, поставящи под съмнение високия професионализъм на кандидата. 

Вторият доклад е от Комисията по професионална етика. В него се посочва, че липсват данни, които да поставят под съмнение нравствените качества на номинирания. След като двата доклада бяха представени в синтезиран вид, кадровиците гласуваха допускането на Иван Гешев за изслушване. Това е част от приетата от ВСС хронограма за избор на главен прокурор.

 

 

Източник:https://m.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Демократична България иска оставката на Гешев поради пълна етична и професионална непригодност

Психиатърът Цветеслава Гълъбова: Преди пет години предложение като Гешев изкара хората на улицата. А сега....

"Иван Гешев - момчето от крайния квартал...", или какво ни казаха медиите днес

Журналист: От догодина Гешев ще е навсякъде114293