Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Вън наглеците от вла...
Вън наглеците от властта! >> Рашидов: Улицата започна да кадрува, стига с тази свобода на словото

Вън наглеците от властта! >> Рашидов: Улицата започна да кадрува, стига с тази свобода на словотоНе знам дали е профилактика и така се прави - не знам, не съм експерт. Щом премиерът е казал - значи е така. Не мога да коментирам премиера. Това заяви в ефира на БНТ председателят на медийната комисия Вежди Рашидов по повод спирането на излъчването на програма "Хоризонт" за ден.

"Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари. Стига сте се заигравали с тази свобода. Трябва да внимаваме обаче, защото се минават границите на свободата и идва свободията. Онова, което мен ме притеснява - улицата започва да кадрува. Не може само един да носи отговорността и да яде шамарите. Общественото мнение е много важно, но е мнение. То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират", каза още той

 Той коментира още скандала с "Хоризонт" с думите, че генералният директор носи отговорност, това е по закон. "Улицата кадрува, а така не се прави - държавата е низ от правила и закони. Медийните закони са остарели много и това трябва да се променят. Трябва да гарантираме свободата на словото и да гарантираме спокойствието на медиите", смята още той.

Рашидов заяви, че Мая Манолова и Йорданка Фандъкова са много симпатични дами. Цветан Цветанов беше един много полезен човек, но Борисов излезе пред хората - и с каруца да е, а не с джип, пак ще спечели и трябва да го поздравим за това, коментира още той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Говори най-гладният! >> Вежди Рашидов за Фандъкова-Манолова: София не е салам, който всеки иска да го яде

Подкрепят си се те...! >> Рашидов запозна Борисов с идеята си за Европейски форум за борба с трафика на културни ценности

Напрежение в ГЕРБ >> Вежди Рашидов защити директора на Музикалното училище

 


112593