Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Въпреки, че отричат,...
Въпреки, че отричат, ГЕРБ готвят план Б за връщането във властта

Въпреки, че отричат, ГЕРБ готвят план Б за връщането във власттаКоментар на "ДНЕС"

 

Нови машинации и интриги плетат в централата на ГЕРБ. Планът им да подкрепят Патриотичния фронт и да се завърнат на бял кон във властта беше разкрит през последните  дни . Днес председателят на парламентарната група Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ категорично ще гласуват против едно ново правителство на националистите.

Борисов и компания играха рисковано и загубиха. Те бяха начертали картите си добре, премерено, но опасно... и се провалиха. Сега на ход е план Б. Като истински тактически играчи ГЕРБ са решили да не се отказват от стремежа си към властта, а просто да изчакат, колкото е необходимо. Те държат силен коз - зависимият президент Плевнелиев, който ще  им пази гърба поне още месец и половина. Те осъзнават, че при едни предсрочни избори подкрепата за тях ще се изпари под напора на Слави Трифонов и повсеместните очаквания за промяна...Нещо повече, с всеки изминал ден излизат все по-нелицеприятни факти за управлението на кабинета Борисов 1 ,че и 2. Нищо чудно някои от министрите да влязат и зад решетките. А може би самият премиер е готов да ги жертва, за да се спаси. Освен от останалите политически играчи над Борисов са надвиснали и референдумът, и гласът на 3.5 млн. българи, които настояват за пълна ревизия  на системата.

Анализаторите на партията работят на пълни обороти. Предстоят интересни седмици. Едно е ясно,промяната в България е стартирала и нищо не може и няма да я спре!

 

Виж и статиите по темата:

Добре скроен план връща Борисов - Коментар на "ДНЕС"

ГЕРБ няма да подкрепи мандат на Патриотичния фронт

Още един министър в оставка с обвинение - Николай Ненчев

Петър Москов с три обвинения заради скандала с ваксините

 

 

 


19251