Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Вътрешният министър ...
Вътрешният министър Цветлин Йовчев е на посещение по покана на

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е на посещение по покана на "ДНЕС" във Враца и региона, по проблемите на битовата престъпностПредвижда се с новия Закон за МВР да бъде въведен статут на извънщатния сътрудник. Според нас това е една мярка, която ще даде добри резултати в борбата с битовата престъпност. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в община Враца, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Посещението на вътрешния министър в района е по покана на Гражданско движение "ДНЕС" - Враца.

По време на срещата министър Цветлин Йовчев подчерта, че приоритет за ръководството на МВР е да намали престъпните посегателства в малките населени места. Усилията ни са съсредоточени към организиране на дейността ни така, че там да има присъствие както на служители, така и на сътрудници на МВР. Като извънщатни сътрудници ще бъдат привличани бивши служители на МВР и Министерство на отбраната, които имат необходимите умения и опит, за да подпомагат работата на полицията. Обсъдена бе и възможността със заповед на съответния кмет ловните дружинки да могат да се организират или самоорганизират, за да опазват имуществото на хората. Това е една добра идея, която ще покаже ефективност, смята кметът на Враца инж. Николай Иванов, според когото битовата престъпност е тежък бич за региона. 
 

Предложението бе възприето и от жителите на местността Врачански лозя и с. Баница, с които се срещна вътрешният министър. Той ги запозна с част от мерките, набелязани от ръководството на МВР за по-ефективно противодействие на престъпността – новата организация на патрулно-постовата дейност, основана на интерактивната карта на престъпността, както и промените в организацията на оперативно-издирвателната дейност. Това са и част от темите, които ще бъдат обсъдени в рамките на регионалното съвещание на служители от шест областни дирекции на МВР, което се провежда днес.
 

Министър Цветлин Йовчев посети и владишката църква „Свети Николай“ и се запозна с пораженията, нанесени й от пожар миналата събота. Той бе посрещнат от депутата Камен Костадинов, кмета на града, областния управител Венцислав Василев и неговия екип, от директора на ОД на МВР Враца комисар Росен Иванов и епископ Киприян.

 


1425