Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Възрастен се удави к...
Възрастен се удави край Черноморец, продължава издирването на 14-годишното момиче във Варна

Възрастен се удави край Черноморец, продължава издирването на 14-годишното момиче във ВарнаМорето е с много дънни ями с дълбочина от 2 до 5 метра, има и силно течение

 

74-годишен мъж се е удавил край Черноморец вчера, а тази сутрин варненски водолази подновиха търсенето на изчезналото в морето 14-годишно момиче, предаде Канал 3.

 

Сигналът за давещ се мъж на плажа на къмпинг Черноморец е подаден около 17:05 часа. Спасители са го извадили, но въпреки предприетите реанимационни действия, той е починал. Смъртта на мъжа от Черноморец, който е на 74 години, е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

 

Междувременно акцията по издирването на 14-годишното момиче, изчезнало в бурното море на Централния плаж във Варна, бе възобновена. Условията обаче са тежки - морето е с много дънни ями с дълбочина от 2 до 5 метра, има и силно течение.

 

Тийнейджърката отишла на плажа с група приятели вчера. Въпреки червения флаг децата влезли във водата. Спасителите успели да извадят едно от тях, но 14-годишното момиче потънало. Снощи тъмнината спря издирването.

 

"Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен. Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат.

 

Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента. Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител ", заяви пред Нова тв Герон Люсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна.

 

За целия Централен плаж отговарят 26 спасители, а в района на Калните вани, където изчезна момичето, са шестима.

 

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

 

 


109902